PONEDELJAK, 2018-04-23
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » DRUSTVO I NAUKA » ISTORIJA » Novac za sex i kako su se plaćale usluge u javnoj kući (Tomy Canady)
Novac za sex i kako su se plaćale usluge u javnoj kući
adminDate: NEDELJA, 2011-08-07, 2:33 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Savremeni udžbenici istorije koji se izučavaju u osnovnim i srednjim školama ne ocrtavaju jasno nekadašnji Stari Rim i njegov značaj za savremenu civilizaciju. Uglavnom svi pišu o političkim i državnim dogadjajima, a malo o životu Rimljana. O velikoj i moćnoj imperiji. Nije zbog toga bez razloga težnja svih skorijih vojnih i ekonomskih imperija da sebe nazove Novim Rimskim Carstvom, jer nekadašnji Rim je začetnik savremene civilizacije.

Rimljani su našu civilizaciju stvorili počev od uredjenja zemljišta, katastra, koji je izum Rimljana, preko banaka, gradjevinskih tehnika, organizacije vojske, ubiranja poreza, popisa stanovništva, pravila etikecije, kulturnih i estetskih vrednosti, osmišljavanja cirkusa, kuvara, zanata, zabave. Stari Rim je u svakom pogledu bio jako inovativno društvo.

Jedna od njihovih inovacija, manje poznata javnosti su i novčići za seks. Javne kuće su bile legalne u Starom Rimu i usluge domaćica su se plaćale posebnim novčićima, u savršenoj bezinflatornoj razmeni, što tražiš i kao novčić daš, to i dobiješ. Kako na novčiću naslikano, tako u stvarnosti dobijeno. Nema prevare kupca.

Uostalom, pogledajte i sami.

 
FORUM » DRUSTVO I NAUKA » ISTORIJA » Novac za sex i kako su se plaćale usluge u javnoj kući (Tomy Canady)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz