PONEDELJAK, 2018-05-28
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Prirodni lek: jaja japanske prepelice
Prirodni lek: jaja japanske prepelice
adminDate: PETAK, 2013-03-15, 1:51 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Jaja japanske prepelice kao lek dobro su prirodno sredstvo za lečenje mnogih bolesti a u upotrebi su već nekoliko hiljada godina, na prvom mestu u azijskim zemljama. Jaja prepelica su najbogatija vitaminima i mineralima u odnusu na sva ostala ptičja jaja i to čak nekoliko puta. Na primer: vitamina B deset puta, fosfora pet puta, gvožđa sedam puta.

Danas se najčešće upotrebljavaju za lečenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja imaju lekovitu moć pa ih treba kupovati od proverenih prodavaca. Jaja japanskih prepelica se u frižideru mogu održati 60 dana ali kada se koriste kao lek potrebno je da nisu starija od 30 dana.

Kako se piju jaja japanskih prepelica?

Jaja treba piti sirova i to svakoga jutra na prazan stomak a narednih pola sata ne treba ništa jesti. Kompletna dnevna doza uzima se odjednom i pije se celo jaje. Za vreme ove terapije nije poželjno konzumiranje alkohola. Oprez se preporučuje osobama koje pate od žuči.

Da bi se lakše konzumirala mogu se umutiti mikserom uz dodatak meda, jogurta, soka od limuna, jabuke, pomorandže i slično.

Kome se preporučuju jaja od prepelica?

U preventivne svrhe, za opšte poboljšanje stanja organizma i fizičke kondicije jaja od japanskih prepelica preporučuju se deci u razvoju, sportistima, osobama koje obavljaju teške fizičke poslove i starijim osobama.

Jaja od prepelica kao lek koriste se za lečenje sledećih oboljenja u navedenim količinama:

- 120 prepeličjih jaja: povišeni krvni pritisak, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu,
- 240 prepeličjih jaja: anemija, migrena, dijabetes, gastritis, bronhitis, astma, arterioskleroza, infarkt, višak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza,
- 1080 prepeličjih jaja: tumor na mozgu, premor usled teškog fizičkog rada

Lečenje se sprovodi tako što bolesnik treba u određenom vremenskom periodu da popije navedenu količinu jaja (od 120 do 1080, zavisno od vrste bolesti). Prva tri dana lečenja popiti po 3 jajeta, a nakon toga pa sve do kraja lečenja po 5 jaja. Deca treba (u zavisnosti od uzrasta) da uzimanju manji broj jaja i to: do tri godine - dva jaja dnevno, do pet godina - tri jajeta, do deset godina - četiri jaja.

Terapija tako treba da traje od 15 do 50 dana (u zavisnosti od količine jaja i uzrasta) i ako je potrebno može se ponoviti, nakon obavezne pauze od 2 meseca. Razmak između dve terapije ipak ne bi trebao biti duži od 6 meseci.

Ova vrsta lečenja obično nema štetnih efekata osim što je ne trebaju sprovoditi bolesnici kojima je zabranjeno uzimanje belančevina (jaja, mesa, mleka) i kao što je rečeno osobe koje pate od žuči.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Prirodni lek: jaja japanske prepelice
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz