PETAK, 2024-04-19
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Narodni lekovi za reumu - prirodni lekovi
Narodni lekovi za reumu - prirodni lekovi
adminDate: PETAK, 2013-03-15, 2:42 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
1. U jesen se pokupi 20-50 komada divljeg kestena, isecka se i prelije komovicom. Stoji 1-2 meseca nakon čega se procedi i time maže i lagano masira bolna mesta – za ramena, kolena i dr.zglobove i bolesti lokomotornog sistema odlično.

2. Gospina trava (bolje sveža, ali može i suva) se stavi u staklenu bocu i prelije s devičanskim maslinovim uljem. Stoji na toplom (ne na suncu) oko 1-2 meseca, procedi se i time masira bolna mesta (odlično ako se neko „ukliješti“)

3. Kapi mađarske kraljice:
-U leto se pobere cvet lavande i skinu se samo ljubičasti mali listići pa se te latice stave u malu teglu i na to se nasipa alkohol (može komovica)
-od ruzmarina se skinu listići od stabljike, iseckaju i stave isto u staklenku i na to se dolije alkohol (može komovica)

Bilje se ne sme stiskati, prekrije se alkoholom 1-2 cm, zatvore se tegle i sve se drži na toplom i to ruzmarin 1 mesec, lavanda 2 meseca. Procijedi se na lanenu krpu i čuva na toplom i u tamnoj boci. U tegla se pomeša 3 dela ruzmarinove tinkture sa jednim delom lavandine – od toga se svaki dan uzima 2-3 kapi (ne više), a mogu se utrljati bolna mesta.
Ove kapi izvrsno suzbijaju jutarnju ukočenost i natečenost zglobova ruke i dr.zglobova, reumu...
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Narodni lekovi za reumu - prirodni lekovi
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz