SREDA, 2018-05-23
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Grožđe snižava krvni pritisak
Grožđe snižava krvni pritisak
adminDate: PETAK, 2013-03-15, 3:00 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Osobe čiji je krvni pritisak malo iznad normale mogu da ga regulišu redovnim konzumiranjem grožđa, rezultati su jednog kliničkog ispitivanja koje je objavljeno na skupu kardiologa u Čikagu.
Prema tom istraživanju, osobe čiji gornji krvni pritisak varira između 120 i 139 mm/Hg, dok je donji između 80 i 89 mm/Hg, mogle bi značajno da smanje pritisak ako tri puta dnevno jedu grožđe.

Ovo voće već ima reputaciju da doprinosi zdravom kardio-vaskularnom sistemu, ali ovo je prva studija koja je na naučnoj osnovi proučavala efekat koji ima grožđe na snižavanje krvnog pritiska.

Istraživanje je finansirala organizacija koja se bavi promocijom groždja u ishrani i proizvođači tog voća, dok su rezultati objavljeni na 61. godišnjoj konferenciji američkih kardiloga koja je održana u Čikagu.

"Uvek smo uzimali zdravo za gotovo da je grožđe dobro za snižavanje krvnog pritiska, ali za to nikada do sada nije bilo potvrde u naučnoj literaturi", izjavio je Harold Bejs, direktor istraživačkog centra za metabolizam i arteriosklerozu u Luizvilu koji je i glavni autor istraživanja.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Grožđe snižava krvni pritisak
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz