PETAK, 2024-04-19
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Sta leci brusnica
Sta leci brusnica
adminDate: CETVRTAK, 2012-09-27, 8:40 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Sta leci brusnica

Naucna ispitivanja su pokazala da je sok od americke i evropske brusnice efikasan lek protiv bakterije ešerihije koli i da za 20% umanjuje rizik od ponovnog pojavljivanja bakterije. Pored toga dobra je u borbi protiv bakterije "helicobacter pylory" i gljivice kandide. Caj od brusnice se koristi u prevenciji i lecenju svih vrsta bakterija urinarnog trakta. Ova biljka je dobar laktasiv, pomoc varenju, normalizuje rad digestivnog trakta, dobro se pokazala u preventivi i lecenju gonoreje, artritisa, reumatizma, dijabetesa, dijareje, bolesti (infekcije) kože, očiju, polnih organa, protiv gljivica, protiv bolesti jetre, upale grla (ispiranjem), prehlade, kašlja, kamena u bubregu, kancera prostate i urinarnog trakta (kancerogenih celija "in vitro"), poremecaja u kardio-vaskularnom sistemu, raznih urinarnih infekcija, stresa itd. Uopšte biljka brusnica je dobar prirodni antibiotik.

Kada se sve sabere, jasno je da je brusnica veoma lekovita i korisna namirnica i prirodni lek za prevenciju i lecenje mnogih bolesti pa je zato treba cesce imati na trpezi.
Caj od brusnice

Priprema:
U 2 dl kljucale vode potopiti jednu kasikicu najbolje svezih, a moze i suvih plodova brusnice. Ostaviti da odstoji 5-10 minuta i piti dok je jos vruce.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Sta leci brusnica
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz