SUBOTA, 2024-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Tresnje protiv reume, celulita i bora
Tresnje protiv reume, celulita i bora
adminDate: CETVRTAK, 2012-09-27, 8:44 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Tresnje protiv reume, celulita i bora

Ponovo je sezona trešanja. Za beckog profesora Hademara Bankhofera one su "prirodni lek sa drveta" – jer pomažu protiv reume.

Spisak materija koje sadrže trešnje je dugacak: vitamin C za imuni sistem, folna kiselina za srce i krvotok, kalcijum za kosti i gvoždje za krv. Medutim, najvrednije od svih su biljne boje trešanja, takozvani antocijanidini. "Pošto tamne trešnje sadrže više boje, one su i zdravije", kaže Bankhofer.

Nemacki lekar Ludvig Koh koji je sam patio od kostobolje pokrenuo je 50-tih godina prošlog veka studiju s pacijentima koji pate od reume i kostobolje. Od tada je dokazano da trešnje smanjuju nivo mokracne kiseline i lece upale.

Antocijanidini imaju i kozmeticko dejstvo. Oni jacaju vezivno tkivo i sprecavaju nastanak bora tako sto uništavaju štetne enzime koje kožu cine starom i naboranom. Tresnja je prirodni lek protiv celulita jer moze da spreci njegov nastanak.

Pomocu zaštitnih kiselina i vocnog šecera podsticu rad stomaka, creva i gušterace i time podsticu varenje. Tome doprinosi i bogati udeo balastnih materija. "Trešnje izbacuju vodu i zato rasterecuju srce i krvotok, aktiviraju jetru i bubrege". Osim toga, bakteriološke supstance u trešnjama sprecavaju stvaranje zubnih naslaga i tako mogu da sprece nastanak karijesa i problema sa desnima.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Tresnje protiv reume, celulita i bora
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz