CETVRTAK, 2024-04-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Limun i rak
Limun i rak
adminDate: CETVRTAK, 2012-09-27, 8:51 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Limun i rak

Limun i rak, tacnije limun kao lek protiv raka jeste jedna od najnovijih vesti iz savremene medicine. Naime, americki naucni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun mocan prirodni proizvod za unistavanje kancerogenih celija. Utvrdjeno je da je limun cak 10.000 puta snazniji od hemoterapije a sto je veoma bitno, pri tom ne utice na zdrave celije. Jedino sto jos uvek nije objavljeno o kojoj se kolicini limuna radi.

Bez obzira na to, da je limun kao mocan antioksidans dokazani lek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vekovima u nazad. Beli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog leka, nastalog pre vise od 2000 godina za koji se zna, da izmedju ostalog, sprecava nastanak tumora. Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utice na sve oblike raka a posebno raka pluca, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.


Limun i zeleni caj - poznato je da katehini u zelenom caju smanjuju mogucnost od pojave raka i infarkta a naucnici sa americkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog caja povecava dodavanjem limunovog soka (pretezno zbog C vitamina). Zeleni caj sa limunom ucinice da organizam bolje apsorbuje katehine.

Jos nesto o limunu - vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutralise otrovne materije iz organizma, olaksava varenje i pospesuje sagorevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na srecu, limun se moze upotrebljavati tokom cele godine i to u razlicitim oblicima: kao limunada, dodatak cajevima, sokovima, sosovima, corbama, slatkim i slanim kolacima, uz ribu, meso...

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antisepticko dejistvo a flavonoidi podsticu razmenu kiseonika u telu.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Limun i rak
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz