CETVRTAK, 2024-04-25
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Kozje mleko
Kozje mleko
adminDate: CETVRTAK, 2012-09-27, 8:58 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Kozje mleko

Kozje mleko spada u najzdravije namirnice pogotovo kada govorimo o mlecnim proizvodima. Njegova hemijska struktura je neverovatno slicna majcinom mleku. Zato u nastavku procitajte kako kozje mleko moze posluziti kao prirodni lek.

Od pamtiveka sirom planete kozje mleko se upotrebljava ne samo za ishranu vec i kao pomocno sredstvo za lecenje mnogih bolesti. U sebi sadrzi mnostvo proteina bogatih esencijalnim aminokiselinama, siroku lepezu vitamina i nema tesko svarljivih masti. Ne samo da je lakse za varenje od kravljeg mleka, vec kozje mleko sadrzi manje laktoze, pa ga lakse mogu podnositi osobe osetljive na laktozu. Zatim, kozje mleko u odnosu na kravlje u svom sastavu sadrzi veci nivo vitamina (pogotovo vitamina B6), minerala (pogotovo kalcijuma), a nizi nivo kalorija.


Posto je blizu savrsene hrane i lako varljivo ono je pogodno za ishranu beba neposredno nakon prestanka dojenja. Osim toga, kozje mleko je odlicna namirnica za bebe i decu jer ne sadrzi odredjenu vrstu proteina koji cesto izaziva alergijsku reakciju kod dece.

Kroz istoriju covecanstva kozje mleko se preporucuje za jacanje imuniteta, lecenje i jacanje pluca, protiv tuberkuloze.

Kozje mleko moze biti i dobar saveznik u borbi protiv stresa. Ono u sebi sadrzi vitamine B1, B2, B6 i B12 pa stoga jaca i nervni sistem.

Narodna medicina kozje mleko preporucuje i osobama sa osetljivim zelucem. Fine cestice koje se u njemu nalaze uglavnom nece skoditi ni osobama koje imaju problema sa jetrom.

S obzirom na to da koze jedu koru biljaka njihovo mleko je bogato silicijumom a to je mineral koji pozitivno utice na kozu, kosu, nokte i nervni sistem.

Na kraju da ne zaboravimo i to da je kozji sir, takodje, mocno prirodno sredstvo za jacanje organizma i zastitinik od mnogih bolesti.

Zbog svega ovoga, lekovita svojstva kozjeg mleka lako mogu, a i trebaju, primamiti i one osobe koje bas i ne vole njegov miris.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Kozje mleko
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz