SREDA, 2024-04-24
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » ZANIMLJIVI TEKSTOVI- DISKUSIJE- discussions, interesting articles » interesantni- zanimljivi tekstovi » Značenje boja: Žuta
Značenje boja: Žuta
adminDate: PETAK, 2013-03-15, 2:50 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Žuta je boja sunca i vezuje se uz radost, sreću, intelekt i energiju.

Žuta proizvodi zagravajući efekt, podiže dobro raspoloženje, stimulira mentalne aktivnosti i stvara energiju u mišićima. Podseća na hranu. Svetla, čista žuta, privlači pažnju. Ako se preterano koristi može dovesti do uznemirenja. Poznato je da bebe više plaču u žuto obojenim sobama.

Na crnoj pozadini, najpre ćete uočiti žutu boju. Ova kombinacija se često koristi za upozorenja. Na grbovima i zastavama, žuta znači čast i odanost. Kasnije je postala simbol za kukavičluk.

Žutom bojom možete izazvati ugodne i vesele osećaje. Dobra je za reklamiranje proizvoda za decu i stvari za zabavu. Izuzetno je dobra za privlačenje pažnje tako da je možete koristiti za isticanje najvažnijih elemenata dizajna.

Muškarci žutu boju doživljavaju kao detinjastu boju, zato je ne treba koristiti kod prodaje prestižnih i skupih proizvoda za muškarce - niko neće kupiti žuto poslovno odelo ili žuti Mercedes.

Žuta je boja prolaznosti i spontanosti, zato je izbegavajte ako želite sugersrati stabilnost i sigurnost.

Prljavo žuta prestavlja oprez, raspadanje, trulež, bolest i ljubomoru.

Svetlo žuta obeležava intelekt, svežinu i radost.
 
FORUM » ZANIMLJIVI TEKSTOVI- DISKUSIJE- discussions, interesting articles » interesantni- zanimljivi tekstovi » Značenje boja: Žuta
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz