CETVRTAK, 2024-04-25
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » LECENJE MEDOM » PROPOLIS JE I ZA STA SLUZI
PROPOLIS JE I ZA STA SLUZI
adminDate: UTORAK, 2012-10-02, 11:56 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Propolis je proizvod pcela koji nastaje mesanjem smolastih materija koje pcele sakupljaju sa lisnih pupoljaka drvenastih biljaka i prirodnog pcelinjeg voska.
Propolis mora da ispunjava sledece uslove da sadrzi najmanje 35 posto materija koje se rastvaraju alkoholom,da ne sadrzi katran i jedinjenja slicna katranu,da ne sadrzi mehanicke necistoce i ostatke pcela.
Propolis sadrzi 60 vrsta razlicitih supstanci i to 55 posto smola i balzama,30 posto voska,10 posto etericnih ulja i 10 posto polenovog praha.

Svojstva propolisa su bakteriolosko,antivirusno,biostimulativno,lok alno anesteticko.Propolis se rastvara u alkoholu,a propolis kapi su rastvor propolisa u alkoholu od 94 posto.
Prpolis kapi se primenjuju u lecenju vise oboljenja.Deluje na stetne bakterije i vrsi dezinfekciju unutrasnjih organa grla i krajnika,tankih i debelih creva,pomaze u lecenju oboljenja cira na zelucu i dvanaestopalacnom crevu,pomaze pri varenju,daje dobar rad srca,smiruje nspetost zivaca,daje miran san,pomaze brze zalecenje opekotina i posekotina,primenjuje se u stomatologiji za lecenje zadaha iz usta,leci ranice izmedju prstiju na nogama izazvanih gljivicnim oboljenjem,otklanja neprijatan miris nogu.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » LECENJE MEDOM » PROPOLIS JE I ZA STA SLUZI
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz