CETVRTAK, 2024-04-25
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » KOLACI » Baklava od maka
Baklava od maka
adminDate: SREDA, 2010-09-01, 7:08 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline

Potrebno je:

1 kg kora za pitu
150 g mlevenih oraha
100 g pšeničnih klica
150 g mlevenog maka
100 g kandiranih korica pomorandže
300 g kristal šećera
1 kesica cimeta
sok od jednog limuna
ulje

Priprema:

U podmazan pleh stavite na dno dve kore za pitu, poprskajte ih uljem, pa ih pospite nadevom od mlevenih oraha, pšeničnih klica, maka, cimeta i kandiranih korica pomorandži.

Naizmenično ređajte kore poprskane uljem i nadev. Na vrhu neka opet budu dve kore. Isecite baklavu na kocke ili rombove, prelijte je vrelim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta.

Kada baklava bude pečena, prelijte je prohlađenim sirupom od 300 g šećera, pola litre vode i soka od jednog limuna. Vratite potom u još toplu ali isključenu rernu i ostavite još petnaestak minuta. Baklavu služite hladnu.

 
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » KOLACI » Baklava od maka
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz