500 g tropskog voća
(mango, anans, kivi, banana),
4 breskve,
200 g jagoda,
2 karanfilića,
kora od 1 narandže,
kora od 1 limuna,
75 cl belog vina,
2 kašike šećera,
vanilin šećer,
1 kašika rendanog đumbira,
svežeg matičnjaka,
listići nane,
2 karanfilića. U šerpu staviti koru limuna i narandže (sečene na tanke trake), 2 kašike šećera, vanilin šećer (može štapić vanile), matičnjak (ili limunovu travu), karanfilić i listove nane. Sipati 500 ml hladne vode i vino. Staviti na vatru da proključa, pa kuvati da lagano vri oko pola sata. Zatim poklopiti posudu i ostaviti preko noći. Sutradan procediti kroz sitnu cediljku, a matičnjak ostaviti sa strane. Iseckati breskve i izpasirati kroz cediljku, pa umešati u sirup.
U 4 posude rasporediti voće sa listovima nane, pa preliti sirupom da voće počne da pluta po površini.
Servirati posuto listovima matičnjaka (ili limunovom travom) i sa tankim trakama limunove i narandžine kore.