PETAK, 2024-03-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » SAMO SEKS » SEKS SAVETI » Šta povećava žensku glad za seksom?!
Šta povećava žensku glad za seksom?!
adminDate: PETAK, 2010-07-30, 11:00 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Šta povećava žensku glad za seksom?!

Dok mnoge žene čekaju tridesete a mnoge i četrdesete godine da postanu majke, postaju sve raspoloženije da se upuste u različite seksualne aktivnosti kako bi kapitalizovale preostale godine do eventualnog materinstva.

Ovakva "reproduktivna zadrška" omogućava im "ljubav za jednu noć", takozvani "seks na brzaka" i čitav niz "najrazličitijih avaturističkog ponašanja u spabaćoj sobi", tvrde psiholozi sa Univerziteta američke države Teksas u Ostinu.

U izveštaju objavljenom u julskom broju stručnog časopisa "Ličnost i individualne razlike", Džudit Iston, Haime Konfer i Kari Gec, doktoranti psihologije ovog univerziteta i njihov mentor, profesor Dejvid Buš, ustanovili su da žene starosti između 27 i 45 godina imaju povišen nivo seksualnog uzbuđenja kao odgovor na lagano smanjivanje plodnosti.

U toku istraživanja, naučnici su 827 žena podelili u tri starosno-fertilne grupe: visoko plodne (između 18 i 26 godina), nisko plodne (između 27 i 45 godina) i menopauzalne (46 godina i starije). Time su želeli da ustanove u kojoj meri "otkucavanje biološkog časovnika žene utiuče na njihov libido".

Učesnice u istraživanju odgovarale su on-lajn na pitanja o svom seksualnom životu, odnosu prema seksu i celokupnom ponašanju u emotivnoj vezi.

U poređenju sa ostale dve grupe, žene iz grupe "nisko plodnih" u ogromnoj većini će:
- Izuzetno često doživljavati seksualne fantazije;

- Biti opterećene razmišljanjima o najneobičnijim seksualnim aktivnostima;

- Imati mnogo snažnije seksualne maštarije od mlađih žena;

- Imati mnogo aktivniji seksualni život i biti spremnije na "ljubav za jednu noć";

- Bez mnogo "ubeđivanja" prihvatati "seks na brzaka" čak i s potpuno nepoznatim muškarcima.

Suprotno svim očekivanjima i predviđanjima, istraživači su zapazili da kad god su upoređivali visoko sa nisko plodnim ženama koje su u stalnim vezama, žene iz starije i manje plodne starosne grupe nisu više od žena iz druge dve grupe maštale o nekom drugom muškarcu koji bi "zamenio" postojećeg partnera u romansi.

Prema izveštaju za 2010. godinu, koji je objavio "Pew" istraživački centar društvenih i demografskih trendova, majke prvorotke svih rasa i etničkih grupa sada su starije nego što su bile njihove ispisnice pre 20 godina.

U isto vreme,14 odsto porođaja u 2008. godini zabeleženo je kod žena od 35 godina i starijih a 10 odsto su bile majke mlađe od 20 godina.

U situaciji kad postoji činjenica da sve više žena postaju majke kad su već prošli njihovi najplodniji dani, Iston je, kako prenosi časopis Sajens, izrazio uverenje da će rezultati njihovog rada biti značajni za dalja istraživanja seksualnosti žena kao što su plodnost, seksualna disfunkcija i bračni život.

"Naša otkrića nagoveštavaju da žene 30-tih godina ne moraju obavezno biti 'lude za bebama' ili da žive opterećene mislima kada su dostigle vrhunac svoje seksualnosti i plodnosti" - izjavila je za Sajens Džudit Iston.

Ona je takođe ocenila da "nema ničeg posebnog za žene u 30-tim godinama ali je činjenica da se takvo ponašanje manifestuje kodf žena sa opadajućom plodnošću".

"Možda je teže zatrudneti kad se proslavi 35. rođendan ali naše istraživanje je dokazalo da će psihologija nastaviti žene da motiviše da pokušavaju da ostvare materinstvo sve dok ne zađu u menopauzu", ocenila je Kari Gec.

Istraživanje američkih psihologa, sa evolucione tačke gledišta posmatrano, po prvi put je ukazalo na promene u reproduktivnom ponašanju žene u toku života. Ove razlike istraživači pripisuju urođenom psihološkom mehanizmu ukorenjenom u sposobnosti adaptacije nakon milenijuma evolucije čoveka.

 
FORUM » SAMO SEKS » SEKS SAVETI » Šta povećava žensku glad za seksom?!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz