SUBOTA, 2024-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Šolja supe vraća snagu
Šolja supe vraća snagu
adminDate: UTORAK, 2012-10-02, 12:18 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Nestabilne vremenske prilike ovog leta kod mnogih od nas imaju za posledicu probleme sa krvotokom. Bečki profesor Hademar Bankofer izdvaja nekoliko saveta za ishranu koji pomažu kad usled promene vremena krvotok ne fukcioniše kako treba.

Ništa teško niti nadimajuće
Najvažnije pravilo ishrane kada je vreme promenljivo glasi: jesti malo i laganu hranu. Na vrhu liste treba da stoji sveže voće, na primer lubenica i lagano dinstano povrće.

Ishrana za stabilan krvotok
Promenljivo vreme često nas čini umornim i malaksalim. Bankhofer savetuje da se kod iscrpljenosti konzumira jedna šolja supe od povrća ili mesa. „To daje više snage nego šolja kafe“, kaže Bankhofer.
Za krvotok je pri naglim promenama vremena potreban i mikroelement hrom, koji se nalazi u pečurkama, jagodastim plodovima, suvom grožđu i orašastim plodovima. Ženama je posebno potrebno gvožđe, koje se može naći u kaši od jabuke, peršunu, sitnom luku, dinstanom grašku i semenkama bundeve. Kao glavno jelo preporučuje se kuvani krompir koji se kuva sa jednom grančicom nane.

Kiseli krastavci i kriška hleba namazana senfom
Na Institutu za nutricionizam u Njujorku utvrđeno je da se krvotok može stabilizovati kada se jednom dnevno konzumira jedan kiseli krastavac ili jedno parče integralnog hleba namazano senfom. Mineralni sastojci iz krastavca i ulja iz senfa daju snagu. Takođe i gorki sastojci, na primer iz rukole ili radić salate, brokolija mogu da pomognu. Najvažnije je unošenje dovoljne količine tečnosti.

Izvor: Blic
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Šolja supe vraća snagu
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz