PETAK, 2024-03-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Ojačajte imunitet seksom
Ojačajte imunitet seksom
adminDate: SREDA, 2010-09-01, 6:39 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Hormoni koji se tokom seksualne aktivnosti aktiviraju u našem telu najbolji su lek koji podstiče varenje, pojačava krvotok i isceljuje celo telo.

- A ritmičke kretnje tokom seksa poboljšavaju tonus mišića, pogotovo u području abdomena - objašnjava dr spec. Slavica Vasiljević, ginekolog.

Apstinencija nije u modi

Apstinencija je odavno izašla ih mode, a brojni naučni eksperimenti i sve jača propaganda ističu važnost redovnih seksualnih odnosa radi očuvanja zdravlja. Da li je ova tvrdnja precenjena? Sudeći prema izjavama Aleksandra Polejeva, profesora sa Instituta za psihoanalizu na Moskovskom univerzitetu, seks u svakom smislu radi u našu korist.

Seksualne aktivnosti štite i jačaju srčane mišiće - tvrdi dr Polejev. - To su dokazale i naše kolege sa Britanskog kraljevskog univerziteta nakon što su pregledali grupu žena koje su vodile uredan i redovan seksualani život. Ispostavilo se da je kod njih mnogo manji rizik od srčanog ili moždanog udara zahvaljujući hormonima koji se izlučuju prilikom odnosa. Zato su lekari svima koji pate od povećanog rizika infarkta kao preventivu preporučili redovan seksualani život - ističe on.

Tokom nedavnog istraživanja koje su sproveli ruski načnici potvrđen je i uticaj seksualne aktivnosti na opšte zdravstveno stanje organizma. Naučnici su analizirali stopu smrtnosti među populacijom od 1.000 prosečno starih žena u desetogodišnjem periodu. Ispostavilo se da su one žene koje su imale više orgazama ređe umirale od onih koji nisu imali seksualni život. Ustanovljeno je da redovan koitus smanjuje rizik od raka dojke kod žena i raka prostate kod muškaraca. Razlog je jednostavan, hormoni su najbolji lek koji podstiče varenje, pojačava krvotok i isceljuje celo telo, koji spojeni sa ritmičkim kretnjama tokom seksa poboljšavaju tonus mišića, pogotovo u području abdomena.

Istraživanje ruskih stručnjaka potvrdilo je i istraživanje stručnjaka sa univerziteta Vilkes u Pensilvaniji. Oni su zaključili da redovnim vođenjem ljubavi telo proizvodi 30 odsto više imunoglobulina, materije koja pojačava imunitet i tako štiti organizam od zaraznih bolesti. Ovo istraživanje je potvrdio i ruski fiziolog Malahov, koji tvrdi da slične materije sadrži i sperma muškarca koja štiti grlić materice partnerke od infekcija i bolesti (pod uslovom da se radi o stalnom dugogodišnjem partneru). Pored svih gorenavedenih dobrobiti, profesor Aleksejev ističe i sledeće prednosti seksa.

Smanjenje telesne težine

Koitus prosečno traje oko četiri do pet minuta, a u tom periodu telo izgara istu količinu kalorija kao da trčite 15 minuta. S druge strane, većina ljudi odmah nakon seksa poseže za frižiderom, što je greška ako želite da smršate. Nakon odnosa izbegavajte hranu, a rezultati će biti vidljivi već kroz nedelju dana.

Seks otklanja bol

To je veoma tačno. Pre orgazma nivo hormona oksitocina povisi se čak pet puta iznad normalnog nivoa. Oksitocin iz mozga prelazi u krv gde kontroliše telesnu temperaturu, krvni pritisak i umanjuje bol. Ovaj proces je 1970. godine otkrila slavna doktorka Beverly Whipple koja je takođe pronašla i G tačku. Whipple je dokazala da određena jačina pritiska G tačke podiže nivo hormona koja smanjuje bol za 40 odsto.

Kamasutra smanjuje povrede

Švedski stručnjaci su dokazali da seksualni odnosi povećavaju nivo oksitocina u telu čime se smanjuje bol.

Nadglasavanjem do orgazma

Statistike pokazuju da većina žena ipak ne doživljava orgazam. Znači li to da su zakinute u pogledu zdravlja?
Žene koje ne doživljavaju orgazam mogu da poboljšavaju svoje zdravlje aktivnim i glasnim seksom. Žene koje su glasne u krevetu, odnosno one koje praktikuju vrištanje ređe obolevaju od plućnih bolesti, pa sledeći put kad vam se pruži prilika da se nadglasavate s partnerom ili da povisite oktavu, ne bi trebalo da oklevate.

Grlite se, zdravo je

Jedna od izuzetno važnih stvari je i zagrljaj. On je biološka potreba jer naš koža sadrži preko pet miliona taktilnih receptora koji su najizraženiji na vrhovima prstiju i usnama. Glađenje i diranje kože podstiče promene koje se odvijaju na biološkom nivou. Impulsi dodira putuju do hipotalamusa gde uzrokuju stimulaciju i ispuštanje hormona prolaktina koji suzbija agresiju i endorfina koji olakšava stres. Zato ne postoji bolje sredstvo za opuštanje ili preventivu protiv lošeg raspoloženja ili zdravlja od ljudskog dodira ili seksa.

 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Ojačajte imunitet seksom
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz