CETVRTAK, 2024-04-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Sok od sargarepe
Sok od sargarepe
adminDate: CETVRTAK, 2012-09-27, 8:28 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Sok od sargarepe

Jarko narandzasta boja sargarepe potice od karotina, kojeg u sargarepi ima u izobilju, kao ni u jednoj drugoj namirnici. Iz karotina nastaje vitamin A koji nam obezbedjuje bolju pigmentaciju i zdravu kozu, kosu i nokte. Zatim utice na pravilan rast, rad jetre, zeluca, creva, jaca srce, popravlja vid, podize imunitet i jos dosta toga.

Sok od sargarepe odlicno je prirodno sredstvo za ciscenje organizma od stetnih materija (posebno se preporucuje u prolece), protiv poliartritisa, osteohondroze, loseg varenja, problema sa stolicom i hemoroidima. Ublazava psihicki umor nastao prekomernim intelektualnim radom i stresom. Ublazava zamor srcanog misica, regulise razmenu materija u organizmu pa time utice i na regulisanje telesne tezine.

U terapijske svrhe, kao lek, sok od sargarepe potrebno je piti ujutru pre dorucka i to oko 150 ml, obavezno sveze cedjenog soka. Posto sok od sargarepe vrlo efikasno ubija bakterije, pozeljno je i zadrzati ga malo u ustima pre gutanja. Osim toga jedna casa ovog napitka dovoljna je da otkloni gorusicu. Zato je sasvim sigurno da bismo bili mnogo zdraviji ukoliko bi dan, umesto uobicajenom crnom kafom, zapocinjali ovim blagotvornim crvenim napitkom.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Sok od sargarepe
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz