PETAK, 2024-04-19
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Otarasite se lošeg zadaha
Otarasite se lošeg zadaha
adminDate: PONEDELJAK, 2012-10-01, 8:46 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Najčešći uzrok lošeg zadaha su slatkiši, jer se zbog ugljenih hidrata bakterije pojačano razmnožavaju u ustima. Loš zadah može da bude i posledica kamenca, bolesti poput plućnih ili sinusnih infekcija, netolerancija na mlečne proizvode ili problemi sa želucem. Ovo su najefikasnije metode za borbu protiv lošeg zadaha.

Ne pokrivajte usta, već rešite problem


Voda - Najlakše rešenje protiv lošeg daha je voda koja ispira bakterije iz usta. Ako su usta vlažna, manje su mogućnosti lošeg zadaha, pa voda dugoročno bolje pomaže u odnosu na vodice za ispiranje usta, objašnjavaju stomatolozi.



Redovno pranje zuba - Pranje zuba posle svakog obroka sprečiće moguće uvlačenje komadića hrane između zuba, koji mogu izazvati neugodne mirise. Takođe, važno je oprati i jezik na kojem se zadržavaju bakterije.



Jabukovo sirće - Pre svakog obroka popijte jednu kašičicu jabukovog sirćeta, a možete ga dodati i u malo vode. Kiselina iz sirćeta neutralizovaće neugodne mirise u usnoj duplji.



Čaj s karanfilićem - Mirisni karanfilići koji se najčešće stavljaju u kuvano vino imaju snažno antiseptičko dejstvo. Možete ih dodati u bilo koji čaj, a preporučujese da ih popijete posle obroka.



Komorač - Polako žvačite lišće komorača i dopustite da ih pljuvačka rastvori u ustima, a potom progutajte. Lišće komorača možete dodati i u salatu. Ponavljate ovaj postupak nekoliko puta dnevno.



Žalfija - Ova biljka sadrži eterična ulja sa antibakterijskim svojstvima koja uništavaju izvor lošeg zadaha. Možete žvakati sirovo lišće ili ispirati usta čajem od žalfije.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » Otarasite se lošeg zadaha
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz