FORUM
SUBOTA, 2016-12-03
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » KUVARICA + KORISNI SAVETI » TACNE MERE I BEZ VAGE
TACNE MERE I BEZ VAGE
adminDate: CETVRTAK, 2013-03-21, 8:35 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Nudimo vam kratak pregled okvirnih mera ako vam vaga nije pri ruci.

  • 1 paradajz srednje veličine = 100 grama
  • 1 šargarepa srednje veličine = 100 grama
  • 1 krompir srednje veličine = 90 grama
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine = 90 grama
  • 1 glavica belog luka srednje veličine = 6 grama
  • 6-7 kašika vode = 1 dl vode
  • 1 puna kašika šećera = 25 grama
  • 1 puna kašika šećera u prahu = 30 grama
  • 1 ravna kašika šećera u prahu = 15 grama
  • 1 puna kašika brašna = 25 grama
  • 1 ravna kašika brašna = 12 grama
  • 1 puna kašika meda = 50 grama
  • 1 kašika prezli = 15 grama
  • 1 kašika ulja = 15 grama
  • 1 kašičica (kafena) vode = 5 grama vode
  • 1 kašičica mlevene kafe = 6 grama
  • 1 kašičica soli = 5 grama
  • 1 kocka šećera = 5 gramaPraktično je znati i nešto o opisnim temperaturama
    rerne. Peći u vreloj rerni znači peći na maksimalnoj temperaturi, tj.
    220-230 stepeni Celzijusa, odnosno 425-450 stepeni Farenhajta, umerena
    temperatura je 180-190, odnosno 350-375, a lagana 140-160, odnosno
    275-325.
  •  
    FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » KUVARICA + KORISNI SAVETI » TACNE MERE I BEZ VAGE
    Page 1 of 11
    Search:

    vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz