PETAK, 2024-03-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 33
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » 2013 » Mart » 13 » NASA dokazala misteriju Preobraženja
7:57 PM
NASA dokazala misteriju Preobraženja


Satelitska merenja aktivnosti Sunca potvrdila su tačnost srpskog narodnog kalendara i izreku da se na Preobraženje menjaju gora i voda, tvrdi ekspert za telekomunikacije i istraživač Beogradske škole meteorologije Milan Stevančević.


"Podaci sa svemirskih sondi pokazuju i da se datumi naših najvećih verskih praznika poklapaju sa godišnjim Sunčevim elektromagnetnim ciklusima koji dovode do najvećih meteoroloških promena u Zemljinoj atmosferi", rekao je Stevančević.

 

Međutim, ostaje tajna, kaže Stevančević, kako su naši preci znali za te procese na Suncu kad se oni mogu registrovati samo najnovijim instrumentima pomoću satelita.

 

"Rezultati najnovijih istraživanja padavina pokazuju da kiša zaista suštinski menja hemijski sastav u nedelji oko Preobraženja. Naime, analize pokazuju da se u kapima kiše od Đurđevdana do Preobraženja nalaze teški hemijski elementi koji dolaze sa naše zvezde kao mlaz elementarnih čestica - Sunčev vetar. Posle Preobraženja koncentracija tih elemenata naglo se smanjuje i kiša od blago kisele, sa pH vrednošću od 5 do 6, postaje neutralna", pojašnjava on.

 

Srpski kalendar bio je u zvaničnoj upotrebi sve do 19. veka. Sunce je kod Srba imalo sva odličja čoveka: rađalo se, imalo detinjstvo, mladost, zrelost i umiralo je. Novo mlado Sunce, Božić, rađa se 22. decembra, a 1. januara postaje dete, Mali Božić. Punoletstvo dostiže oko Đurđevdana, i živi do 22. decembra, kada umire.

 

Stevančević ističe da ostaje misterija kako su naši stari znali da se na Preobraženje "menja voda" kada je to utvrđeno tek prošle godine preciznim hemijskim merenjima.

 

Prema njegovim rečima, NASA tehnologija sad daje naučnu podlogu i guslarskim stihovima u kojima je "Đurđev danak - hajdučki sastanak", jer baš u to vreme redovni elektromagnetni ciklusi na Suncu izazivaju zagravanje severne Zemljine hemisfere na kojoj se nalazi Srbija.

 

Meteorološki sateliti dokazuju da su "gorski carevi" bez svemirske tehnologije posle Mitrovdana nekako znali da Sunce smanjuje aktivnost na severnoj hemisferi i mudro se povlačili kod jataka na zimovanje.

 

"Narodni srpski kalendar na neki način poznaje termine promena elektromagnetizma Sunca, a takva preciznost ne može biti slučajna, jer zahteva mnogo znanja iz kosmičke meteorologije. Time se ponovo postavlja pitanje neke izgubljene civilizacije", zaključuje Stevančević.  
Category: Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj | Views: 612 | Added by: admin | Tags: Đurđevdan, Milan Stevančević, Mitrovdan, vrelo, srbija, Meteorologija, Preobraženje Gospodnje, Nasa, Srpski narodni kalendar | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
«  Mart 2013  »
NEPOUTSRCEPESU
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz