PETAK, 2024-04-19
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 15
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » 2010 » Avgust » 2 » Evi Ras oduzeta penzija iz političkih razloga?
9:33 AM
Evi Ras oduzeta penzija iz političkih razloga?
Prve reakcije na vest da je glumici Evi Ras oduzeta porodična penzija koju je dobila nakon smrti supruga, slikara Radomira Stevića Rasa, veoma su negativne. Od političkih stranaka prva je reagovala Nova Srbija, a dramski pisac Siniša Pavić kaže da je lako moguće da ova odluka države ima političku pozadinu. Eva Ras kaže da ju je razbesneo postupak države.
Evi-Ras-oduzeta-penzija-iz-politickih-razloga?


- Nema Srbija tri Eve Ras, pa da je klepe maljem u glavu! - kategorična je čuvena glumica, koja u razgovoru govori da ne veruje da je oduzimanje penzije od 18.500 dinara samo slučajnost:

-
Vrlo je čudno to što mi je penzija oduzeta neposredno nakon što je 8. juna objavljena moja knjiga na čijim se koricama nalazi Boris Tadić u maršalskoj uniformi - kaže glumica, i objašnjava:

-
Dobila sam jedan mali paket u kome je bila odluka o oduzimanju muževljeve penzije, zajedno sa njegovom radnom knjižicom. U obrazloženju odluke o oduzimanju penzije stoji da sam bila u stalnom radnom odnosu na Radio televiziji Srbije i u „Politici". Možete misliti, da „Politika" stavlja u stalni radni odnos babu od 70 godina. Odmah sam otišla u RTS i tamo su mi dali potvrdu da kod njih nikada nisam bila u radnom odnosu, ali u pravnoj službi „Politike" ovaj papir nisu želeli da mi daju, valjda iz straha. Preda mnom su zvali socijalno, rekli mi da mi penzija nije „ukinuta" nego „obustavljena", ali mi potvrdu nisu dali.

Ona je navela i da će se obratiti međunarodnom sudu.

- Meni ova država ukida građanski status! Ja sam žena u penziji, ja sam baba koja i dalje želi da igra uloge baba. A ova država me vraća u pubertet, pretvara me u lice bez statusa - gnevno govori glumica. Ona kaže da je zastrašujuće to što država daje trista penzija stvaraocima koji po mišljenju vlasti to zaslužuju, a ostalima odriče i pravo na rad.

-
Ovo nije samo poruka za umetnike, posredi je poruka za sve građane o tome da svako može da u bilo kom trenutku izgubi svoj građanski status - zaključila je Eva.

Pisac Siniša Pavić rezignirano je primio vest o oduzimanju penzije Evi Ras.

- Pokojni suprug Eve Ras, velikan naše kulture, sada se prevrće u grobu - jetko kaže dramski pisac Siniša Pavić, u čijim serijama je Eva Ras ostvarila više uloga. On navodi za Press da smatra da je gestom države učinjena ogromna nepravda i glumici i svim građanima Srbije:

-
Već sam navikao da su vesti koje stižu do mene nenormalne i negativne. Država je ovim gestom uradila sledeće: obavestila je Evu Ras da treba da živi od ogromne penzije od 18.500 dinara. Oni su joj rekli da, ako je neko pozove za ulogu, Eva mora da kaže „Ja ne mogu da glumim zato što će mi država oduzeti penziju". U najmanju ruku je u pitanju bezdušna birokratija koja melje ljude bez milosti i obzira prema životnim činjenicama. U pitanju je i odnos prema građanima koji su nas zadužili - njih se država seti samo posle smrti, kada dođe vreme da se sahrane u Aleji velikana. Do tada, ništa.

Pavić kaže da nije siguran da li bi država postupila isto i da je u pitanju neki „lojalniji" umetnik od Eve:

- Pitam se i da li bi došlo do oduzimanja penzije da je u pitanju neko drugi, a ne baš Eva Ras, koja ima veoma kritičan i polemičan stav.


Stranka Nova Srbija (NS) je osudila oduzimanje porodične penzije Eve Ras i ocenila da se ne radi o pedantnoj primeni zakona već, kako se navodi u saopštenju, „političkoj osveti i nalogu nekog ostrašćenog režimlije".

„Oduzimanje penzije Evi Ras je politička odmazda prema toj svestranoj umetnici zbog javno izrečenih oštrih i tačnih kritika prema sadašnjem režimu u Srbiji, koji na taj način šalje jasnu poruku da svako ko ima kritički stav prema ovom nenarodnom režimu može očekivati neku vrstu osvete ili odmazde", navodi se u saopštenju NS.
Reakcija ministra kulture na postupak Zavoda za socijalno i zdravstveno osiguranje izostala je: ministar Nebojša Bradić se juče nalazio na putovanju u Brazilu i nije bio spreman da daje izjave o ovom slučaju.

Sistematsko ignorisanje

Vlada Srbije u dva navrata odbila je da stavi čuvenu glumicu na spisak javnih radnika, korisnika nacionalne penzije. Kada je poslednji put odbijena, Eva je rekla:
- Imam 70 godina i imam penziju od 19.000 dinara. I sad vi meni govorite da su oni prevideli. Ne, oni su zli, sebični. Volim Srbiju, ali ne mogu da budem na margini, jer nisam. A ova vlast mene silom gura na marginu. I ja neću o tome da ćutim i neću da se osmehujem. Ukrali su 10 godina naših života da bi, kad su došli na vlast, pokazali da nisu imali ništa protiv Miloševića, da su samo hteli vlast.

press
Category: estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film | Views: 632 | Added by: admin | Tags: oduzeta penzija, eva ras, glumica | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz