PETAK, 2024-03-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 64
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » 2010 » Avgust » 25 » Partizan u Ligi šampiona
6:15 AM
Partizan u Ligi šampiona

Sigurno veliki henikep za crno-bele bila je činjenica da je trener Stanojević glavnog organizatora igre, Almamija Moreiru morao da ostavi na tribinama. Portugalac je povredu, zarađenu na utakmici sa Helsinkijem obnovio u prvom meču sa prvakom Belgije. Umesto iskusnog „plejmejkera" na terenu je od prvog minuta bio Milan Smiljanić.Fudbaleri Partizana uspeli su da ponove uspeh generacije iz 2003. godine i plasiraju se u Ligu šampiona. Meč protiv Anderlehta na prepunom „Konstant Vanden Štok" stadionu u Briselu završen je rezultatom 2:2, ali su crno-beli imali nešto više prisebnosti od rivala i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (2:3) izborili mesto u elitnom takmičenju. Strelac oba gola iz igre za Beograđane bio je Kleo, dok su Lukaku i Žile pogodili za domaće. Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević od kada je seo na klupu prvaka Srbije nije doživeo poraz u takmičarskom meču. 

Sa kim će Partizan igrati u grupnoj fazi Lige šampiona znaće se u četvrtak, nakon izvlačenja u Monte Karlu.

Moguće je da igrači Anderlehta nisu očekivali da će Beograđani, od uvodnih minuta susreta biti ofanzivniji nego na svom terenu. Već u drugom minutu zapretio je srpski šampion preko „osovine" Ilijev – Kleo, ali Brazilac je za malo zakasnio na dobar centaršut saigrača. Odličnu priliku imao je Krstajić četiri minuta kasnije, ali je posle kornera šutirao pravo u protivničkog golmana. Uprkos činjenici da je bio odlično čuvan, Kleo je u 15. minutu doneo prednost beogradskoj ekipi. Ilijev je izveo korner sa leve strane, Brazilac beži Mazuhu i glavom šalje loptu u mrežu. Nisu gubili glavu domaći fudbaleri posle prvog gola gostiju, ali napadi ljubičasto-belih nisu imali neophodnu žestinu za raspoložene Krstajića, Jovanovića i Stevanovića. Deficit u organizaciji napada Partizana pojačan je u 19. minutu kada je Saša Ilić, zbog povrede morao van igre.

Golman crno-belih, Radiša Ilić nespretno je intervenisao u 21. minutu, posle šuta Busufe ali je lopta prošla pored gola. Domaći su postepeno pojačavali pritisak, ali su nedostatak „mase" na sredini terena, igrači Partizana uspevali da nadoknade uz mnogo trčanja. Lukaku je bio dobro čuvan te su, fizički jači domaći fudbaleri uglavnom šutevima iz daljine pokušavali da pogode cilj. Jan Polak je, u 32. minutu pokušao sa preko 20 metara, ali je čuvar mreže gostiju bio oprezan. Do odlaska na odmor, izuzimajući šansu Suareza nije bilo izglednijih situacija za pogodak.

Prvi kreator igre Anderlehta, Mbarak Busufa od uvodnih minuta drugog poluvremena „maltretirao" je odbranu gostujuće ekipe, ali kada je ubedljiva većina prisutnih na stadionu u Briselu očekivala izjednačenje, „eksplodirala" je grupa od oko 800 navijača Partizana. Aleksandar Davidov u 53. minutu centrira sa oko 30 metara iskosa, odbrana Jakobsove ekipe potpuno je zaboravila Klea u svom šesnaestercu što im najbolji strelac kvalifikacija za Ligu šampiona nije oprostio. Centarfor beogradskog tima snažnim udarcem duplirao je prednost gostiju.

Kleo, dvostruki strelac u Briselu
Photo: AP/Yves Logghe

Odgovor Anderlehta na novonastalu situaciju bio je potpuno očekivan. Kujate, Busufa i Lukaku „pritiskali" su zadnju liniju crno-belih, što je otvaralo mnogo prostora na polovini belgijske ekipe. Partizan nije imao dovoljno staloženog igrača na sredini koji bi zadržao loptu ili „povukao" kontru, tako da je gol u mreži srpskog tima „visio u vazduhu". Polak je, u 64. minutu centašutem „pogodio" Lukakua, a mladi Belgijanac spretno vara Ilića i glavom pogađa desni ugao Partizanovog gola. Samo dva minuta kasnije, Ivica Ilijev propustio je šansu utakmice. Davidov je centrirao gotovo sa „kornera", a šut napadača Partizana fantastičnom intervencijom zaustavio je golman Silvio Proto.

Ono što nije uspelo Ilijevu, uspelo je sjajnom Žileu u 71. minutu. Posle asistencije Ležera, bek belgijskog šampiona napravio je sigurno najlepši potez na meču. Preciznim udarcem, sa preko 20 metara šalje loptu pod prečku Ilićevog gola. U dolazećim minutima domaći potpuno preuzimaju igru i konstatno atakuju na gol protivničke ekipe. Stanojevićev tim nije imao dovoljno snage i veštine u srednjem redu, gde su domaći igrači dobili više nego vidljivu većinu duela. Lukaku je u 75. minutu ponovo zatresao mrežu crno-belih, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Beograđani su, u poslednjih desetak minuta igrali klasičan bunker uz povremene beskrvne pokušaje da organizuju kontranapad. Lukaku i Roland Juhas propustili su, u finišu meča prilike da svom timu obezbede pobedu i plasman u Ligu šampiona. Meč je završen istim rezultatom kao beogradski (2:2), tako da se posle kraće pauze ušlo u produžetke.

Obe ekipe, izrazito oprezno otvorile su nastavak drame u Briselu. Marokanac Busufa nenadano se našao sam u kaznenom prostoru gostju ali je, u trećem minutu prvog produžetka jako loše šutirao. Pomerio je Partizan sve linije tima nekoliko metara napred, što je ipak malo „saseklo" ofanzivni manevar Anderlehta i smanjilo broj upotrebljivih lopti napadačima. Ipak, Lukaku je u 98. minutu bio u izglednoj poziciji ali je njegov šut sa desetak metara Ilić odbranio. U 100. minutu, posle kontre već umorni Ilijev šutirao je iskosa sa desetak metara, ali Proto je bio oprezan.

Prvu šansu u drugom produžetku imao je Anderleht. Polak je u 107. minutu, glavom šutirao pravo u Ilića. Dva minuta kasnije, posle kornera Busufe sa desne strane Polak je bio zamalo neprecizan. Pokušao je Stanojević da, uvođenjem Bogunovića iskoristi prostor koji su domaći ostavili na svojoj polovini, ali nemoć crno-belih na sredini terena ostavila je hitrog napadača bez dovoljno upotrebljivih lopti. Povremeno je Lazevski uspevao da probije odbranu rivala po levoj strani, ali Kleo i Bogunović su, po pravili bili dobro čuvani. Poslednju šansu na meču propustio je Lukaku u 116. minutu, kada su ga Jovanović i Krstajić ostavili potpuno samog desetak metara od gola.

Nakon ukupno 4:4 iz dve utakmice, učesnika Lige šampiona rešili su penali. Kleo je prvi šutirao i sigurno pogodio Protoovu mrežu. Argentinac Suarez šutirao je preko gola, ali je Krstajić u drugoj seriji propustio da materjalizuje ukazanu priliku. Slab šut kapitena crno-belih golman Anderlehta je odbranio. Drugi Argentinac u domaćoj ekipi, Lukas Bilja takođe je poslao loptu iznad prečke. Reprezentativac Srbije, Radosav Petrović pogodio je gol domaćih, ali je i sjajni Žile bio precizan. Udarac Aleksandra Davidova golman Proto je zaustavio, omogućivši Ležeru da u četvrtoj seriji poravna skor na 2:2 u iskorišćenim penalima. Mladi centarhalf Vojislav Stanković poslao je loptu iza leđa golmana Anderlehta i prebacio pritisak na poslednjeg izvođača iz domaćeg sastava - Mbaraka Busufu. Marokanac loptu šalje navijačima iza gola, usrećivši ekipu i sve navijače Partizana na svetu. Nakon sedam godina čekanja, srpski šampion ponovo je u Ligi šampiona, a poznata mušema bar do zime činiće redovan dekor na stadionu u Humskoj 1.       

    U ostalim, večeras odigranim mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona postignuti su sledeći rezultati:

    Sevilja – Sporting Braga 3:4 (prvi meč 1:0)

    Sampdorija – Verder Bremen 3:2 (prvi meč 3:1)

    Hapoel Tel Aviv – Salcburg 1:1 (prvi meč 2:3)

    Šerif – Bazel  0:3 (prvi meč 1:0)

    Category: sport | Views: 692 | Added by: admin | Tags: Partizan u Ligi šampiona | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Log In
    E-mail:
    Password:
    Search
    Calendar
    Entries archive
    Site friends
  1. uCoz Community
  2. uCoz Manual
  3. Video Tutorials
  4. Official Template Store
  5. Best uCoz Websites
  6. vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz