CETVRTAK, 2024-03-28
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 33
Statistics

Ukupno online: 2
Gost: 2
Clanovi: 0
Home » 2012 » April » 18 » СНС потписала споразум са малим акционарима и ветеранима
6:06 PM
СНС потписала споразум са малим акционарима и ветеранима
СНС потписала споразум са малим акционарима и ветеранима

Конференција за новинаре, 18.04.2012.


Проф. др Зорана Михајловић: Добар дан, отварам редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке. Данашња тема јесу споразуми које је СНС потписала са три удружења. То су Удружење малих акционара " Лолинци", затим Удружење малих акционара „Соко Штарк" и Покрет ветерана Савски венац из Београда. Као што знате, СНС је пре две недеље потписала још два споразума са малим акционарима Бека и Енергопројекта и сви ови људи овде, односно представници свих ових људи овде, ми који смо у СНС и сви они који се окупљају око коалиције СНС имамо само један циљ, а то је правда и нормалан и пристојан живот у Србији. То је један од разлога зашто потписујемо ове споразуме где желимо буквално само једну ствар - да се поштује закон и да имамо правду.

Подсетићу вас да је власт Бориса Тадића и ДС и СПС довела земљу до банкрота, да су грађани Србије, радници Србије понижени ових претходних 10 година, да је свака трећа приватизација поништена, да је преко милион људи незапослено, да су фабрике уништене, да је Србија због тога што су уништени производни капацитети изгубило око 150 милијарди евра потенцијалног БДП и то је нешто што је забрињавајуће за нашу земљу и то је нешто што је разлог зашто ми желимо 6. маја да докажемо да је време за промене и да ми можемо нашим програмом сви заједно да градимо и изградимо једну бољу и успешнију Србију. Да имамо заиста праву демократску земљу у којој ћемо нормално и лепо и пристојно да се понашамо према свим људима и онима који су ратовали за ову земљу и онима који су на било који начин радили за ову земљу, који и данас раде за ову земљу.
Ја не бих више дужила сем што бих рекла да по Програму СНС један од принципа јесте ревизија приватизације и то за све оне приватизације за које ми будемо имали доказе да је дошло до кршења уговора о приватизацији. Време је да одговорност има своје име, да они који су уништили Србију за то одговарају именом и презименом и да оно што су отели од грађана Србије буде враћено.
Сада ће вам се обратити један од представника ових удружења, господин Миодраг Божанић, председник колегијума Удружења Лолинци, а после тога смо отворени за сва ваша питања.Изволите!

Миодраг Божанић: Металски комплекс Србије је кроз власничку трансформацију доживео трагичан исход. Многе јаке, елитне фирме Србије су на тај начин буквално уништене, а међу њима је пре свега „Лола Рибар", затим „21. мај", затим „14. Октобар" и многи други. У „Лоли Рибару" приватизација је спроведена на крајње непоштен и неодговоран начин, фирма која је деценијама била највећа на Балкану и више од тога је за пар година једноставно доведена на руб пропасти.
Три хиљаде радника је избачено на улицу, а стручно креативан кадар је обезвређен, ресурси за производњу су такође обезвређени тиме што су након склапања уговора о купопродаји власници те ресурсе продавали било коме и најчешће за вишееструки износ у односу на оне паре које су дате за те ресурсе. Удружење „Лолинаца" се прикључује овој врло добронамерној иницијативи да се све приватизације које су се десиле као у „Лола" систему ревидирају и да се носиоци те погубне власничке трансформације коначно препознају по имену и презимену и да се приведу правди, а да се фирме које су кроз такву приватизацију оштећене да се пронађу машине и опрема и инфраструктура која је продата и да се врате назад, да се у тим фирмама привремено уведе државно власништво, а затим да се поштено пронађу стратешки купци и да се те фирме ревитализују и да се радници врате на посао.
Ми се захваљујемо СНС што је нашла разумевања за наш проблем и стојимо на располагању у сваком погледу за даљи вид свакојаке сарадње. Хвала лепо.
Category: politika | Views: 620 | Added by: admin | Tags: IZBORI SE ZA PROMENE, СНС потписала споразум са малим акц | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
«  April 2012  »
NEPOUTSRCEPESU
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz