DZEM OD SIPURKA - slatko i dzemovi - MALI KUVAR - zabavni INTERNET MAGAZIN - Vrelo.ucoz.com - zabavni portal opstine Babusnice Home
 
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portalSREDA, 2015-04-01, 6:45 PM



Welcome Gost | RSS
Home
Site menu

Section categories
KOLACITORTE
slatko i dzemoviSPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICEZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti

meta tag

Tag Board
 
200

anketa
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 18

Statistika

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0

Home » Articles » MALI KUVAR » slatko i dzemovi [ Add new entry ]

DZEM OD SIPURKA
DŽEM OD ŠIPURAKA

  • 2 kg šipuraka
  • 2 kg šećera
  • 3 l vode

  •      

    2 kg šipuraka skuvati u 3 l vode. Kuvajte lagano, na tihoj vatri, dok šipurak potpuno ne omekša. Dobijenu masu pasirati u pasir koritu, ili samleti mašinicom za mlevenje mesa. Sve vreme se dodaje voda u kojoj se šipurak kuvao. Na ovaj način dobijena je čorba od šipurka.

    Problem je kod šipurka što u sebi krije male, oštre dlačice, gotovo iglice, koje su skoro nevidljive okom, ali veoma ih je lako i neprijatno oseti jezikom. Zbog toga se čorba od šipurka mora procediti kroz gustu gazu i to nekoliko puta. Na taj način će se odstraniti dlacice tj. iglice.

    U tako proceđenu čorbu dodati šećer i kuvati dok se masa ne zgusne. Vruć džem sipati u tople tegle i hermetički zatvoriti.

    Category: slatko i dzemovi | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 2626 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    prijatelji

    Log In
    E-mail:
    Password:

    pretrazi sajt


    vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz