DZEM OD SIPURKA - slatko i dzemovi - MALI KUVAR - zabavni INTERNET MAGAZIN - Vrelo.ucoz.com - zabavni portal opstine Babusnice
PONEDELJAK, 2014-09-22, 6:11 AM
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Login forma
E-mail:
Password:
Site menu -MENI
pod meni
KOLACI TORTE
slatko i dzemovi SPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICE ZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Posetioci su iz
partneri
facebook
STATISTIKA
Main » Articles » MALI KUVAR » slatko i dzemovi [ Add new entry ]

DZEM OD SIPURKA
DŽEM OD ŠIPURAKA

  • 2 kg šipuraka
  • 2 kg šećera
  • 3 l vode

  •      

    2 kg šipuraka skuvati u 3 l vode. Kuvajte lagano, na tihoj vatri, dok šipurak potpuno ne omekša. Dobijenu masu pasirati u pasir koritu, ili samleti mašinicom za mlevenje mesa. Sve vreme se dodaje voda u kojoj se šipurak kuvao. Na ovaj način dobijena je čorba od šipurka.

    Problem je kod šipurka što u sebi krije male, oštre dlačice, gotovo iglice, koje su skoro nevidljive okom, ali veoma ih je lako i neprijatno oseti jezikom. Zbog toga se čorba od šipurka mora procediti kroz gustu gazu i to nekoliko puta. Na taj način će se odstraniti dlacice tj. iglice.

    U tako proceđenu čorbu dodati šećer i kuvati dok se masa ne zgusne. Vruć džem sipati u tople tegle i hermetički zatvoriti.

    Category: slatko i dzemovi | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 2447 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Login ]
    PRETRAZI PORTAL
    PARTNERI
  • SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA
  • WEB DIREKTORIJUM
  • SPAJALICA MAGAZIN
  • Hot celebrity pictures
  • Fotografije- poznati,priroda,sex
  • SELO VRELO
  • OBJAVI NA
    CAT
     
    200
    vrelo.ucoz.com

    Create a free website with uCoz