SLATKO OD TRESANJA - slatko i dzemovi - MALI KUVAR - zabavni INTERNET MAGAZIN - Vrelo.ucoz.com - zabavni portal opstine Babusnice Home
 
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portalSUBOTA, 2015-02-28, 6:20 PM



Welcome Gost | RSS
Home
Site menu

Section categories
KOLACITORTE
slatko i dzemoviSPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICEZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti

meta tag

Tag Board
 
200

anketa
Vi ste ?
UKUPNO GLASALO: 14

Statistika

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0

Home » Articles » MALI KUVAR » slatko i dzemovi [ Add new entry ]

SLATKO OD TRESANJA
SLATKO OD TREŠANJA

  • 1 kg trešanja
  • 1,25 kg šećera
  • šipka vanile
  • sok od dva limuna

  • Za slatko od trešanja najbolje je uzeti bele trešnje. Tresnje operite očistite od koštica a onda ih morate posumporiti. Ponovićemo uputstvo za sumporisanje voća. Obavezno to radite na otvorenom radi neprijatnog sumpornog isparenja. Uzmite limenu kofu i napunite je žarom. Trešnje stavite u sito od dlake ili neki zgodan rupičast sud. Na žar stavite sumpor a nad njega posudu sa trešnjama koju ćete prekriti krpom. Ostavite ih tako dok potpuno ne pobele. Tada ih operite dobro u nekoliko voda i ostavite na čistu krpu da se osuše.
    Šećer stavite u šerpu, prelite sa 2 čaše vode i kuvajte dok ne bude veoma gust. U kuvani šećer stavite trešnje, šipku vanile i sok od dva limuna. Slatko kuvajte na jakoj vatrim pazeći da ne zagori. Kuvano je kada po dve tri kapi soka teško padaju sa varjače. Gotovo slatko openite, prekrijte vlažnim salvetom i ostavite da prenoći, a sutradan ga sipajte u tegle.

    Category: slatko i dzemovi | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 2108 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    prijatelji

    Log In
    E-mail:
    Password:

    pretrazi sajt


    vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz