SLATKO OD SLJIVA - slatko i dzemovi - MALI KUVAR - zabavni INTERNET MAGAZIN - Vrelo.ucoz.com - zabavni portal opstine Babusnice
SREDA, 2016-12-07
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACITORTE
slatko i dzemoviSPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICEZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
 
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 61
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » slatko i dzemovi [ Add new entry ]

SLATKO OD SLJIVA
SLATKO OD ŠLJIVA

Uzmite šljivu madžarku-cepaču, poluzrelu, koliko da se može lepo oljuštiti. Oljuštite ih i stavite u krečnu vodu da odstoje sat dva. Kada ih povadite isperite ih u dve tri vode, pa ih ostavite na čistu krpu da se ocede. Izvadite im koštice.

Šećera uzmite onoliko koliko su težile šljive pre čišcenja. Stavite ga u šerpu, prelijte vodom da ogrezne. Stavite da se kuva i skidajte penu. Kada je šećer dovoljno kuvan spustite u njega šljive. Kuvajte slatko dotle dok sa varjače ne bude spadao u gustim kapima. Na 5 minuta pre kraja kuvanja dodajte sok od limuna (1 limun na svaki kilogram šećera) i šipku vanile. Kuvano slatko sklonite sa vatre, prekrijte vlažnom krpom i ostavite da se hladi 24 časa. Hladno slatko sipajte u tegle, a njih dobro zatvorite.

Izuzetno je ukusno ako u svaku šljivu umetnete po jednu polovinu jezgra oraha.

Category: slatko i dzemovi | Added by: vrelo (2009-08-24)
Views: 753 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz