SREDA, 2024-04-17
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACI TORTE
slatko i dzemovi SPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICE ZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 64
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » slatko i dzemovi [ Add new entry ]

PEKMEZ OD JABUKA

PEKMEZ OD JABUKA

  • 1 kg jabuka
  • 3/4 kg šećera

  • Šećer prelijte da ogrezne a zatim ga kuvajte skidajući sa njega penu, dok se dovoljno ne zgusne. Tada ga ostavite na tihoj vatri. Jabuke oljuštite i narendajte na krupno rende direktno u posudu sa vodom u koju ste nacedili limun. Najbolje je da ovaj posao obavlja dvoje ljudi, jedan da ljušti jabuke a drugi da ih renda, da jabuke ne bi potamnele. Kada su jabuke spremne, pojačajte temperaturu plotne i čekajte da šećer provri. Tada procedite jabuke i spustite ih u šećer. Kuvajte na jakoj vatri uz neprestano mešanje varjačom. Kuvajte dotle dok ne ostane "put" na dnu šerpe kad povučete varjačom. Vruć pekmez sipajte u zagrejane tegle, pa tegle sa pekmezom složite u tepsiju i ostavite u mlakoj, ali isključenoj rerni da se lagano hlade. Tako će se napraviti pokorica na vrhu pekmeza. Tek sutradan tegle zatvorite, obrišite i složite u ostavu.

    Category: slatko i dzemovi | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 862 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Log In
    E-mail:
    Password:
    Search
    Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz