PETAK, 2024-03-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACI TORTE
slatko i dzemovi SPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICE ZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 64
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » SPRAVLJANJE PICA [ Add new entry ]

SOK OD MALINA
SOK OD MALINA

  Na svaki kilogram probranih i pažljivo opranih malina dodajte 700 grama šećera i pola kesice limuntusa. Sve stavite u šerpu, poklopite pa neka prenoći. Sutradan stavite na vatru i kuvajte dok ne pusti ključ. Sklonite sa vatre, ohladite i ispasirajte u pasir presi li u multipraktiku. Maline imaju sitne košpice i dlačice pa je zbog boljeg održavanja soka preko zime preporučljivo da sok procedite kroz gazu. Procedjen sok vratite u čistu šerpu i stavite da se kuva dok ne pusti ključ. Vruć sok sipajte u zagrejane flaše, svaku flašu zatvorite mokrim celofanom i gumicom. Flaše slozite u ćebe i dobro ih umotajte pa neka se tako lagano hlade. Možete u sok pre sipanja dodati malo salicila ili acetisal da bi se sok duže održao.
Category: SPRAVLJANJE PICA | Added by: vrelo (2009-08-24)
Views: 3789 | Rating: 3.5/4
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz