PONEDELJAK, 2017-07-24
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACITORTE
slatko i dzemoviSPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICEZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 62
Statistics

Ukupno online: 3
Gost: 3
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » SPRAVLANJE ZIMNICE [ Add new entry ]

KRASTAVAC U SLANOJ VODI
KRASTAVCI U SLANOJ VODI

  • 10 kg krastavaca
  • koren rena
  • nekoliko strukova MiROĐiJE
  • 50 g belog bibera u zrnu
  • malo semena slacice
  • 1/2 kg soli
  • voda prokuvana sa sodom bikarbonom
  • lišce hrasta, loze i višnje

  • Krastavce dobro operite i obrišite platnenom krpom. Naslažite ih u tegle i posolite. Ostavite da stoje u soli 24 časa, a za to vreme ih povremeno protresite da se dobro izmešaju. Nakon što odstoje jedan dan krastavce izvadite i dobro izbrišite. Tada na dno tegli naredajte lišće i začine, pa na to red krastavaca. Sve posolite i ređajte dalje, red začina i red krastavaca pa so. Kada krastavci ispune teglu pritisnite ih sa dve ukrštene daščice da se ne bi pomerali po tegli. Vodu prokuvajte sa sodom bikarbonom, ostavite da se ohladi i slegne pa procedite kroz gazu. Ovom vodom prelijte krastavce. Tegle poklopite tanjirićima i ostavite ih na osunčanom, toplom mestu desetak dana. Tek tada zatvorite tegle ili heremetičkim poklopcima ili celofanom i gumicama. Stavite ih u ostavu ili na neko promajno mesto. Dok se krastavci kisele povremeno protresite tegle da bi krastavci ravnomerno upijali so.

    Category: SPRAVLANJE ZIMNICE | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 511 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Log In
    E-mail:
    Password:
    Search
    Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz