CETVRTAK, 2024-04-25
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACI TORTE
slatko i dzemovi SPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICE ZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 15
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » SPRAVLANJE ZIMNICE [ Add new entry ]

KRASTAVAC U TEGLI
KRASTAVCI U TEGLI
(za teglu od 5 l)

  • krastavci velicine 10-15 cm sa peteljkama
  • šaka seckane mirodije
  • nepuna kašika salicila
  • stipsa velicine kukuruznog zrna
  • 15-20 zrna bibera
  • 3 l vode
  • 1 velika kašika soli
  • 75 g sirćetne kiseline

  • Krastavce dobro operite, osušite i složite ih u teglu od pet litara, dupke do vrha, tako da bude što manje vazduha u tegli. Odozgo stavite mirođiju, slačicu, biber, salicil i stipsu. Vodu prokuvajte sa kašikom soli i ostavite da se ohladi, pa joj dodajte sirćetnu kiselinu. Dobro promešajte i prelijte tom vodom krastavce tako da budu duboko pod vodom. Teglu dobro zatvorite, tako da u nju ne prodire vazduh i ostavite je 8 dana na osunčanom mestu. Tek tada je možete ostaviti sa ostalom zimnicom.

    Na ovaj način mogu se pripremati i paprike. Ako ostavljate celu papriku tada joj obavezno ostavite peteljke. Naročito je dobar način za ostavljanje ljutih papričica. Ako ostavljate papriku rezanu onda je dobro očistite od semenki i dobro operite i prosušite pre no što je složite u tegle.

    Category: SPRAVLANJE ZIMNICE | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 1551 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Log In
    E-mail:
    Password:
    Search
    Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz