SUBOTA, 2017-04-29
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACITORTE
slatko i dzemoviSPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICEZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 27
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » SPRAVLANJE ZIMNICE [ Add new entry ]

SPRAVLJANJE TURSIJE
TURŠIJA

  • zelena paprika (šilja)
  • babure
  • krastavčići
  • zeleni paradajz
  • šargarepa
  • karfiol
  • 2-3 glavice crvenog kupusa (isečene na veće kriške)
  • 1,5 kg soli na bure od 50 l


  • Povrće uzmite u onoj razmeri koja odgovara potrebama i ukusu vaše porodice, dakle najviše onih sastojaka koje vaši ukućani najviše vole da jedu.

    Složite povrće tako da bude od svega u svakom redu. A svaki red posolite. Dobro je da turšiju ostavite u buretu koje ima slavinu, jer je turšija lepša ako se "pretače". Kada završite slaganje nalijte bure "višnjevom čorbom". Naberite šaku višnjevog lišća i skuvajte u vodi. Vodu procedite pa kad se ohladi u nju sipajte vinsko sirće (na svaka tri litra vode 1,5 l sirćeta). Sve dobro promešajte pa nalijte u bure sa složenom turšijom. Turšiju odozgo pritisnite sa dve ukrštene čamove daščice, na koje ćete staviti kamen (nerastvoriv u vodi i čist). Bure pretačite dva puta nedeljno. tečnost ispuštajte na slavinu pa njome ponovo prelivajte turšiju.

    Category: SPRAVLANJE ZIMNICE | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 979 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Log In
    E-mail:
    Password:
    Search
    Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz