PETAK, 2018-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
LepotaZdrav zivot
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 13
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LEPOTA I ZDRAVLJE » Lepota [ Add new entry ]

Po mirisu prepoznajte karakter osobe
Da li vam je ikada palo na pamet da upravo parfem otkriva vaš karakter? Naime, francuski psiholozi su parfeme podelili u četiri velike grupe i prema tome odredili koji tip ličnosti voli određenu vrstu parfema. Pa, ukoliko volite cvetne note, spadate u veoma vesele i otvorene osobe, voćne note su rezervisane za tihe i povučene devojke, a orijentalne za hrabre, dok su cvetno-voćni mirisi najčešći izbor devojaka nestalnog duha... Uostalom pročitajte šta kažu francuski eksperti. 


CVETNI MIRISI 
Cvetne mirise obično vole ekstrovertne osobe, otvorene prema svim ljudima i novim iskustvima. Ovakva osoba je dinamična, aktivna, radoznala, rado putuje, praktična je, vrlo lako savladava sve poteškoće i zavisna je od uspeha. 
Primer: Very Sexy Hot - Karakteriše ga cvetna kompozicija koja se otvara notama frezije, nevena i nota bobičastog voća. 

VOĆNI MIRISI 
Osobe koje vole ovakve mirise su obično introvertne (povučene u sebe) i emocionalno stabilne. Ovakva osoba nije ni posebno dinamična ni posebno mirna. Ponekad je neuravnotežena, ponekad teško kontroliše svoje raspoloženje, voli sve što je posebno, moderno, ali u isto vreme elegantno. 
Primer: Burberry Brit Sheer - Savršeno osveženje u vidu miksa mirisa mandarine, listova ananasa, breskve i sočne kruške. 

CVETNO-VOĆNI MIRISI 
Sredinom 90-ih godina prošlog veka voće je pobednički ušlo u laboratorije kreatora parfema. Voće je sada vrlo moderno jer je prepoznatljivo, a uz to voćni dijapazon se stalno proširuje i/ili meša s cvetnim notama. 
Osoba koja voli cvetno-voćne mirise uglavnom je otvorena prema novim ljudima i iskustvima, ali je emocionalno promenljiva. Voli život, optimistična je, impulsivna i obožava promene svake vrste. Uvek donosi neočekivane odluke, i to vrlo hrabro i brzo. 
Primer: Davodoff - Cool Water Wave svojom svežinom asocira na čistoću vode, započinje mirisima leta, sočnom, slatkom i svežom lubenicom, pretapa se u mirise strastvenog voća, manga i guave sa cvetnim notama frezije, božura, pink bibera, žutog kukuruza. 

ORIJENTALNI MIRISI 
Orijentalni mirisi su svrstani u posebnu grupu zahvaljujući svojoj isključivoj toplini i senzualnosti. Uključuju opojne i intenzivne supstance kao što su mošus, vanila, egzotične smole i drveće, često praćene egzotičnim cvećem i začinima. 
Osoba koja voli ovakav miris je mirna, ne da se prisiliti ni na šta. Kad je povređena, zatvori se poput školjke. Ima duboka osećanja i u širokom luku zaobilazi površne ljude. Nije sklona prosečnosti i stil života joj je jedinstven. Okolinu zapanjuje svojom hrabrošću kada donosi odluke. 
Primer: Emporio Armani for Her - Sadrži note sočne kruške, ananasa, mandarine i bergamota, sa cvetnim buketom heliotropa, ljubičica, irisa i jasmina u srcu, uz talase vanile, kedra i mošusa u bazi. Ovaj parfem koncipiran je kao orijentalni, ali je veoma moderan. 

Parfemi za smirivanje 
Pionir svežine devedesetih godina prošlog veka je miris čaja, koji u paleti drugih mirisa nudi svežinu i stimuliše duh, opušta telo. Smatra se da je čaj pravi izvor vedrine. Šta tek reći o porodici agruma? Kada ste neraspoloženi ili ne možete da se rasanite, mirisi limuna, pomorandže ili grejpa će vam promeniti raspoloženje, poručuju stručnjaci. 

Vanila za zavođenje 
Da biste osvojili nekog muškarca, mirišite na vanilu! Tako bar savetuju stručnjaci, praksa i mnogobrojna istraživanja koja idu u prilog toj tvrdnji. Parfemi pod nazivom „Šumska čarolija" za koji su mnogi muškarci rekli da miriše tako privlačno, uz mirise sandalovine, irisa i kokosa u osnovi ima miris vanile.

Category: Lepota | Added by: admin (2010-02-28)
Views: 1179 | Tags: prepoznavanje, parfem, miris, karakter | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz