PETAK, 2018-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
LepotaZdrav zivot
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 63
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LEPOTA I ZDRAVLJE » Lepota [ Add new entry ]

Zaštita pre solarijuma
 Dolaskom proleća i toplijih dana, mnoge žene počinju da se više brinu za svoj ten. Iako se često čuju upozorenja o štetnosti solarijuma i potencijalnim opasnostima za zdravlje kože zbog izlaganja UV zracima, sunčanje u kontrolisanim uslovima u solarijumu može da bude preporučljiva priprema za letnji odmor, ali samo ukoliko se pridržavate pravila koja će opasnost svesti na minimum. 


Kod sunčanja u solarijmu važno je slediti savete proizvođača solarijuma i lampi, dakle pridržavati se preporuka osobe koja rukuje solarijumom. Broj i trajanje tretmana potrebnih za postizanje željene boje zavise od prirodnih pigmenata, odnosno od prirodnih svojstava kože. Ako ste inače blede puti, pa bez obzira na trajanje godišnjeg odmora ne postižete posebno tamnu nijansu kože, ni od solarijuma ne očekujte čudo. Za ovakvu put potrebno je više tretmana, dok onima koji relativno brzo potamne treba tri do pet tretmana u solarijumu. 

Između dva tretmana potrebno je da napravite pauzu od 48 sati, jer se tako postiže prirodnija i jača preplanulost. Nije preporučljivo sunčati se u solarijumu više od pedeset puta godišnje. Nakon sunčanja u solarijumu ne izlažite se tog dana prirodnom suncu. 

Pre sunčanja očistite kožu od kozmetičkih preparata, šminke i parfema. Jedini preparati koji smeju da se nanose na kožu su specijalni losioni i kreme namenjeni isključivo sunčanju u solarijumu. Kako se koža pod lampama isušuje, a i znojenje je intenzivno, nadoknadite gubitak tečnosti osvežavajućim pićem, a kožu nahranite hidratantnim preparatom. 
Dezodoransi, parfemi, šminka i kreme koje na koži ostanu kada se sunčate u solariju mogu za posledicu da imaju mrlje, odnosno neujednačenu preplanulost, a nisu isključene ni iritacije kože. U solarijumu obavezno stavite specijalne naočare kako biste izbegli oštećenja osetljive kože oko očiju, kapaka, kapilara ili samog oka. Za vreme uzimanja nekih lekova (npr. antibiotika, antidijebetika i sredstava za smirenje) ne preporučuje se korišćenje solarijuma. Takođe, odlazak u studio za sunčanje nije preporučljiv ni ženama za vreme menstrualnog ciklusa. 

Kako se postiže boja 
Za postizanje bronzane boje preporučuju se tri tretmana, svaki u razmaku od 48 sati, i jedan za održavanje boje. Ako koristite solarijum za lice i dekolte, minimalna udaljenost lica od lampe mora biti 20-30 centimetara, a preporučljivo je i dvostruko kraće sunčanje tih delova nego ostalih delova tela. Minimalna udaljenost tela od lampe mora biti 40-50 centimetara, jer je telo osetljivije i manje pigmentisano zbog nošenja odeće

Category: Lepota | Added by: admin (2010-02-28)
Views: 2004 | Tags: zastita, solarijum, telo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz