PETAK, 2018-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
LepotaZdrav zivot
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 13
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LEPOTA I ZDRAVLJE » Zdrav zivot [ Add new entry ]

Dijeta kao spas za planetu

Kontrolisanje telesne težine važno je za zdravlje ljudi, ali je na isti način kontrola količine ugljen-dioksida važna za zdravlje Zemlje Na isti način na koji ljudi imaju problem sa viškom kilograma, planeta Zemlja se bori sa viškom ugljen-dioksida (CO2). Svi znamo koliko je kontrolisanje telesne težine važno za zdravlje ljudi, ali je na isti način kontrola količine ugljen-dioksida važna za zdravlje naše planete, pa tako i svih nas. Prekomerni kilogrami CO2 podižu temperaturu Zemlje i time izlažu riziku, pre svega, naše obale.

Ono što nam je svima potrebno je - karbonska
dijeta! Problem je što ideja da se kolektivno podvrgnemo karbonskoj dijeti, kako bismo smanjili kilograme i tone štetnog ugljen-dioksida, većini ljudi deluje potpuno nestvarno.

Zamislite da su kilogrami ugljen-dioksida u stvari naduvani baloni prečnika jedan metar, koji sa količinom energije koju potrošimo svakog dana da bismo obavljali kućne poslove ili pokrenuli automobile iznose čak 47 balona.

Zamislite, potom, da svakog dana svaki član vaše porodice unese u kuću 47 takvih balona, odnosno 329 balona nedeljno. Za nedelju dana prosečna četvoročlana porodica sakupila bi 1.316 balona, za mesec dana 5.703, a za godinu čak 68.432 balona. To je dovoljno da ispuni zgradu od devet spratova. Zato, neka nas ne čudi činjenica da mi zapravo gušimo planetu gasovima staklene bašte, jer što više balona CO2 u vazduhu - više štetnih gasova u atmosferi.

Zbog svega navedenog predstavljamo vam karbonsku dijetu u 10 koraka.

Reč je o programu koji smanjuje emisiju štetnih gasova, tako što nivo CO2 za svakog od nas drži ispod 142 balona nedeljno. Ukoliko se pridržavate ovog režima, nakon godinu dana sprečićete da se ugljen-dioksid sadržan u 7.000 balona izlije u atmosferu, što je oko 3,5 tone štetnog
CO2.

Category: Zdrav zivot | Added by: admin (2010-02-28)
Views: 574 | Tags: dijeta, covecanstvo, zemlja, svet, spas, lek | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz