SREDA, 2018-04-25
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Ljubavni savetiSeks saveti
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 63
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LJUBAV I SEKS » Ljubavni saveti [ Add new entry ]

LJUBAVNI SAVETI -Kako ne biti ljubomoran?
Mnogi ljubomoru smatraju jednim od dokaza ljubavi, i nedostatak nje u vezi povezuu sa nedostatkom ljubavi. To je pogrešno i bitno je znati da je u osnovi svake ljubomore zapravo strah od gubitka voljene osobe, bojazan od napuštanja i prestanka ljubavi. U svakoj vezi postoji određena zdrava doza ljubomore, ali kad primetite da u toj vašoj ljubomori dolazi do smenjivanja besa, tuge i agresije, i povremenih depresivih stanja, možda je vreme da potražite pomoć. Ukoliko ne želite da do ovoga dođe, naučite da kontrolišete svoju ljubomoru.

Kako ne biti ljubomoran?

Pričajte s partnerom, budite otvoreni. Bez straha i stida mu recite šta vas muči i na šta sumnjate. Možda imate razloga za to, možda ne. Odagnajte svoje sumnje, i biće vam mnogo lakše. Partneru će verovatno kad tad zasmetati vaša bezvoljnost, nedostatak tolerancije i konstantno ispitivanje. Vaše nepoverenje može biti okidač za mnoge konfikte s partnerom, a to sigurno ne želite. Zato mu staloženo i bez napadanja iznesite svoj problem, i saslušajte ga. Možda ipak nije sve onako kako se čini na prvu loptu.

Pokušajte da kontrolišete sopstvenu nesigurnost. Ljubomornoj osobi stalno trebaju potvrde ljubavi od strane partnera i stalno će želeti da od njega čuje ,,volim te’’. To vremenom može izgubiti smisao i pretvoriti se u rutinu, bez iskrenih osećanja. Takođe, stalno proveravanje partnera može vas udaljiti od njega, jer će te sumnjati i u najmanju sitnicu. Još jedan od korisnih saveta je i da počnete da radite na sebi. Imaćete više samopouzdanja i manje razloga da sumnjate, jer vaš partner pored sebe ima lepu, samouverenu i pametnu osobu.

Ljubomorna osoba se plaši napuštanja, zapostavljanja i samoće. Ako ste u situaciji da vam je partner takav, pokažite razumevanje. Potrudite se da ne iskazujete nervozu jer će te partneru, koji čeka svaki vaš korak, dati dodatni razlog za sumnju. Pokušajte da problem rešite razgovorom i pokažite da emocije još uvek postoje. Ukoliko ljubomora prerasta u patološku, najbolje bi bilo potražiti pomoć stručnog lica, kako ne bi došlo do mnogo težih posledica.

Category: Ljubavni saveti | Added by: admin (2013-02-27)
Views: 774 | Tags: za oboje, za zene, KORISNI SAVETI, savet za muskarce, ljubavni saveti, -Kako ne biti ljubomoran | Rating: 0.2/20
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz