PETAK, 2018-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Ljubavni savetiSeks saveti
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 13
Statistics

Ukupno online: 3
Gost: 3
Clanovi: 0
Home » Articles » LJUBAV I SEKS » Ljubavni saveti [ Add new entry ]

Zasto mi nikada ne kaze kako se oseca
Zasto mi nikada ne kaze kako se oseca

Već neko vreme dolazi s posla nezadovoljan. Obazrivo ga pitate šta mu je, a on promumla nešto kao: "Ništa, pusti me", ili vam i ne odgovori. Vidite vi da je u pitanju svašta, a ne ništa - ne bi on tek tako bio mrzovoljan i ćutljiv, neraspoložen za sve živo - ali ni reč od njega da iščupate. Želite da stojite uz njega, da mu pomognete, da mu olakšate, ali kako to da učinite kad vam ništa ne kaže, kad ne znate o čemu se radi? Zašto vam jednostavno ne kaže nešto, bilo šta: "Ljut sam jer me ovi na poslu zezaju", "Bojim se da će me otpustiti", "Besan sam na tebe jer si se opet posvađala s mojom majkom, pa me je pet puta zvala na posao da mi kuka" - nešto što bi vam omogućilo da razumete u čemu je problem?

 

Nažalost, muškarci za to često nisu sposobni. Kod nas (i ne samo kod nas) smatra se da muškarci ne treba da pokazuju svoja osećanja; da treba da ćute i da trpe. Viđali ste to, sigurno: roditelji koji se ljute na svog trogodišnjeg sinčića koji plače (a on plače jer je pao i razbio koleno), prebacivanja muškom detetu tipa: "Šta se trzaš, ti si muško i ne smeš da se uplašiš", zabrana muškoj deci da plaču čak i na majčinoj sahrani ("Ti si muško, ti ne smeš da plačeš")... Najčešće ostanu takvi i kad odrastu: naučili su da kriju osećanja, pa kako im je - tako im je. Moraju da budu sposobni sve da trpe, a ne da im treba tamo neka uteha i razumevanje. To je za slabiće, a ne za njih, prave muškarce. Jedino što je muškarcu, po takvim shvatanjima, dopušteno da ispolji jeste agresivnost - međutim, nije baš praktično vikati na šefa - i tako se dešava da dođu kući i viču na ženu i decu, koji im ništa nisu skrivili.

 

Šta uraditi? Naučiti ih malo-pomalo da i oni imaju prava na osećanja i da za vas neće biti ništa manje muškarci ako ta osećanja i ispolje; da nisu slabići ukoliko se žale na probleme sa šefom i kolegama - tu ste da ih saslušate, da ih razumete, da ih podržite. Imajte razumevanja: od detinjstva su pogrešno učeni i treba mnogo truda, ljubavi i strpljenja da ih naučite nečemu drugom, to jest da i muškarci, kao i žene, imaju pravo da pokažu osećanja i da zbog toga ne ispadnu mekušci. Naučite ih tome i biće bolje i vama i njima.

Category: Ljubavni saveti | Added by: admin (2010-02-28)
Views: 709 | Tags: raskid, tuga, osecanja, veza, usamljena, usamljn | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz