SREDA, 2018-04-25
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Ljubavni savetiSeks saveti
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 63
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LJUBAV I SEKS » Seks saveti [ Add new entry ]

Kako do boljeg seksa uz jogu
Prema psihologiji joge, seks je vrlo prirodna stvar i veoma je bitan za funkcionisanje i održavanje veze koja je od vitalnog značaja za opstanak ljudske vrste na planeti.

Kundalini je vrsta joge koja akcenat stavlja na seks, pri čemu instruktori pokušavaju da razviju seksualnu moć kod svojih učenika. Joga kroz svoje varijacije i tehnike disanja može da redefiniše seksualni život, neophodna je u oslobađanju od stresa i opuštanja tela, što je bitan preduslov za vođenje normalnog seksualnog života.

Jedna od vodećih stručnjaka za jogu u Indiji, dr Namita Jain, kaže da je joga drevna nauka i veština u čijoj je osnovi dobrobit duše i tela. Ona pročišćava um, "popravlja" telo i oslobađa dušu. Naravno, ukoliko se upražnjava na pravi način. A pošto seks predstavlja jedinstvo tela i uma, logično je da joga može da poboljša seksualni život.

Međutim, ne mogu svi dosegnuti stanje duševnog spasa. Za mnoge će joga ostati samo niz pokreta i vežbi, koje redukuju svakodnevni stres.

Dr Prakaš Kotari, jedno od najprestižnijih indijskih imena u seksualnoj medicini, čvrsto veruje da moć joge utiče i na seksualni život. Nečija seksualna moć može zavisiti od vitalnosti njegovog tela.

Ukoliko se joga ne obavlja po pravilima može biti kontraproduktivna. Vrste joge kao što su vajroli i ašvini mudras pospešuju protok krvi do genitalija, što dovodi do neverovatnih orgazama.

Kako je moguće da joga poboljšava seksualni život?

Postoji nekoliko razloga za to:

Poboljšava senzualnost

Joga poboljšava senzualnost tako što pomaže osobi da se oslobodi anksioznosti i učestvuje u seksu sa svežom energijom. Kada je osoba oslobođena od stresa i tenzije, ona ili on će aktivnije učesvovati u sopstvenom seksualnom životu. Takođe, joga pomaže da bolje razumete sebe, ali i da imate više razumevanja i empatije za potrebe drugih.

Bolji orgazmi

Određene joga vežbe otklanjaju napetost mišića što kasnije doprinosi fleksibilnosti genitalnih mišića. Kroz te vežbe joga pomaže jačanju mišića donjeg dela karlice i polnih organa.

Menja nivo energije

Veoma je korisna u koncentrisanju energije u telu. Određene joga vežbe pomažu pri sticanju izdržljivosti, a telo koje je više izdržljivo može duže da ostane u seksualnoj "igri”, a da se ne umori. Tako da joga omogućava da se sa više izdržljivosti nosite sa seksualnim aktivnostima.

Poboljšava i kondiciju

Joga je takođe i vid vežbanja, tako da vam jača kondiciju i zamenjuje pravi trening.

Upoznavanje novih poza

Pošto je nemoguće da određene poze izvedete sa ukočenim i fizički nespremnim telom, joga pomaže i kod poboljšanja razgibanosti čime ste spremniji za eksperimentisanje i sa novim pozama. (B92)
Category: Seks saveti | Added by: admin (2010-10-30)
Views: 615 | Tags: doktor, istrazivanja, seks, ljubav, tajne zavodjenja, joga | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz