SUBOTA, 2018-05-26
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Ljubavni savetiSeks saveti
Tag Board
200
Our poll
STANJE U SRBIJI JE PO VAMA
UKUPNO GLASALO: 63
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » LJUBAV I SEKS » Seks saveti [ Add new entry ]

Zašto žene vole seks bez obaveza?
Alan i Barbara Pis, svetski poznati stručnjaci za međuljudske odnose, u svojoj knjizi "Zašto muškarci žele samo seks, a žene sanjaju o ljubavi" otkrivaju, između ostalog, zašto se žene upuštaju u seks bez obaveza.

Praktikovanje usputnog seksa kod muškaraca izazivaju iskonski nagoni, odnosno želja za reprodukcijom. I to, koliko god žene nerado priznale, ima logično objašnjenje.

Naime, evolucijski razlozi na neki način prisiljavaju muškarce na seks sa što više žena jer to povećava šanse za brojnije potomstvo. Žene pak, koliko god partnera imale, uvek mogu imati samo jedno dete godišnje. Koji su onda razlozi zbog kojih se žene upuštaju u usputni seks?

Problemi sa samopouzdanjem

Usputni seks ženi služi za procenu vlastite "vrednosti na tržištu". Na temelju takvih odnosa ona procenjuje da li je poželjna kao partnerka. S obzirom da žena koja se upušta u usputni seks nema osećanje vlastite vrednosti, traži ga putem seksa s različitim partnerima. Tako zapravo traže potvrdu svoje vlastite vrednosti u muškarcima. To je vrlo rizično ponašanje jer njihovim životom tada upravljaju muškarci, a ne one same.

Procena muškarčevog potencijala

Usputni seks ženi omogućava da proceni dugoročni potencijal određenog muškarca. Neobavezna viđanja koja se završavaju seksom ženi daju dovoljno vremena da proceni da li joj je određeni muškarac privlačan, da li je kompatibilan s njom, zarađuje li dovoljno i generalno, da li je dobar materijal za vezu. Takvim oblikom usputnog seksa žena zapravo testira muškarca i procenjuje ima li kvalitete da joj bude suprug.

Sticanje koristi

Ponekad se žene upuštaju u usputni seks zbog skupih poklona. Obično to čine s materijalno situiranim muškarcima koji im mogu priuštiti skuplje poklone poput nakita, odeće i parfema. Postoje i žene koje od usputnog seksa žele drugačiju vrstu poklona – dobrotu, brigu, empatiju i razumevanje.

Potraga za boljim genima

Baš kao i muškarcima, i ženama ponekad upravljaju iskonski nagoni. To se obično dešava između trinaestog i petnaestog dana menstrualnog ciklusa kada se događa ovulacija. Žena je tada sklonija da se upusti u usputni seks jer njeno telo podsvesno traži gene koji će potomstvu pružiti najbolju priliku za preživljavanje. U takvim danima žene za usputni seks biraju snažnije, zdravije i bogatije muškarce.

Category: Seks saveti | Added by: admin (2010-10-30)
Views: 1016 | Tags: muskarci, ljubav, zene, obaveze, savetovanje, zavodnje, Zašto žene vole seks bez obaveza | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz