SREDA, 2018-05-23
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
Cvece za vencanjasaveti za sobno cvece
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 13
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » Articles » Sve o cvecu » saveti za sobno cvece [ Add new entry ]

Perene bezbroj lepih vrsta

Perene su višegodišnje zeljaste biljke koje bogatstvom boja, oblika i veličinom krase bašte cele godine, a pritom nisu zahtevne za gajenje. Njihova lepota i raskoš najbolje dolaze do izražaja u brižljivo raspoređenim cvetnim lejama, bordurama, kamenjarima, oko vodenih površina i u žardinjerama. Vi izaberite vrstu koja vam se sviđa i gajite je po uputstvu Sanje Kojić, inženjera pejzažne arhitekture u rasadniku „Gras garden".

 


  Zbog velikog izbora vrsta, boja cvetova, različite visine i oblika ove biljke su među najzanimljivijim u biljnom svetu. Sade se pojedinačno ili u grupama, cvetaju od proleća do zime, odgovara im svako zemljište. Međutim, potrebno je da znate koje vrste uspevaju na osunčanim, a koje na senovitim mestima, pa ih prema tome i birajte.

 

 KOMBINUJTE BILJKE
Ukoliko vam je bašta osunčana, sadite santolinu, lavandu, ruzmarin, floks, biserak, holandsku travu, ptičju travu, ehinaceu, japanski ljiljan, rudbekiju. Najbolji efekat ćete postići ako perene kombinujete s dekorativnim kamenom, niskim četinarskim i zimzelenim drvećem, ukrasnim šibljem, ponekim panjem i travama. U zavisnosti od veličine prostora, birajte prikladne dekorativne saksije. 

 

 NAJJEFTINIJE PERENE
U rasadniku „Gras garden" na beogradskom Senjaku možete nabaviti holandsku travu (Armeria maritima), biserak (Iberis sempervirens), plamenac (Phlox subulata), vijuk (Festuca glauca), iđirot (Acorus gramineus) za 150 dinara po sadnici, dok santolina (Santolina chamaecyparisus), lavanda (Lavandula officinalis) i hosta (Hosta sp.) koštaju po 250 dinara. Osim ovih, u rasadniku ima i mnogih drugih sadnica za koje ćete dobiti uputstva o sadnji i nezi. 

 

 BIRAJTE I VISINU
Za senovita mesta postoji veliki izbor biljaka, i po visini i po bojama cveta. Najbolje je koristiti hoste, đurđevak, zdravac, hojheru, božur…

 • Disney bajke

  Sva izdanja Disney klasika na jednom mestu! Bambi, 101 Dlmatinac, Maza i Lunja...

  449 din

Aktuelno

Category: saveti za sobno cvece | Added by: admin (2013-02-28)
Views: 1013 | Tags: Cvecarstvo, moj vrt, bastovanstvo, bezbroj lepih vrsta, lepo cvece, Perene, cvece | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Site friends
 • uCoz Community
 • uCoz Manual
 • Video Tutorials
 • Official Template Store
 • Best uCoz Websites
 • vrelo.ucoz.com
  Create a free website with uCoz