FORUM
SUBOTA, 2016-12-03
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » SPRAVLJANJE ZIMNICE » Suve šljive
Suve šljive
adminDate: CETVRTAK, 2010-08-19, 9:50 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Potrebno: zdrave čvrste šljive

Šljive se suše kada su dobro zrele. Cele plodove šljiva, bez vadjenja koštica, rasporediti po rešetkastoj podlozi tako da ne leže jedna na drugoj. Sušiti ih na suncu, preko celog dana. Mesto na kojem se suše treba da bude sunčano i zaštićeno od prašine i insekata. Predveče dasku sa šljivama unositi unutra da ne bi preko noći ovlažile. Ukoliko nema us lova za sušenje na suncu, mogu se sušiti u rerni. Početna temperatura treba da bude 50 stepeni, sa odškrinutim vratima rerne kako bi para izlazila. Tokom sušenja plodove okretati. Kad su upola osušene, što se poznaje po smežuranoj ljusci, pojačati temperaturu na 65 stepeni. Osušene šljive držati u platnenoj kesi.

 
FORUM » VELIKI KUVAR - recepti » SPRAVLJANJE ZIMNICE » Suve šljive
Page 1 of 11
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz