PONEDELJAK, 2018-05-28
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » SVE O LJUBAVI » TAJNE ZAVODJENJA... » Magija zavodjenja (Želiš da ga zavedeš? Nosi crveno)
Magija zavodjenja
adminDate: PETAK, 2012-03-02, 10:58 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
[b]Rezultati naučnog istraživanja pokazali su da su žene obučene u crvenu odeću seksualno privlačnije muškarcima jer tu boju doživljavaju kao poruku da je dama možda zainteresovana za njih.

U istraživanju se navodi da muškarce, u odnosu na ostale boje odeće, više privlače žene obučene u crveno jer veruju da su manje šanse da će one odbiti udvaranje.

Psiholozi u svom istraživanju tvrde da crvena boja nosi suptilnu ali snažnu poruku o mogućoj prijemčivosti žene za ljubavne istupe, što je čini primamljivijom od ostalih.

Britanski "Dejli telegraf" ističe da ovi rezultati možda objašnjavaju zašto žene u crvenim haljinama u modernoj kulturi pružaju tako provokativnu sliku.

Istraživači su otkrili da su muškarcima mnogo atraktivnije fotografije na kojima je žena u crvenom od onih na kojima je ona odevena u na primer zeleno ili belo.

Studijom, kojom je obuhvaćeno 96 muškaraca iz SAD i Austrije, takođe je otkriveno da muškarci smatraju da će žene u crvenom pozitivnije reagovati ukoliko im muškarac priđe da se upoznaju.

Istraživanjem čiji su rezultati objavljeni u "Žurnalu eksperimentalne socijalne psihologije", od tri grupe muškaraca se očekivalo da ocene privlačnost "srednje atraktivne žene" smeđe kose u tri odvojena eksperimenta.

(Srna)[/b]
 
FORUM » SVE O LJUBAVI » TAJNE ZAVODJENJA... » Magija zavodjenja (Želiš da ga zavedeš? Nosi crveno)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz