SREDA, 2018-05-23
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » TEMPERATURA
TEMPERATURA
adminDate: UTORAK, 2010-08-24, 11:06 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Povišena telesna temperatura obično je znak da se imuni sistem bori protiv neke infekcije. Ako je temperatura toliko visoka da vam je zbog toga loše, pomoći će vam neki jednostavni kućni lekovi. Osim toga, treba da saznate šta je izazvalo porast temperature.

Lečenje

Ako vam je iznenada hladno i drhtite, verovatno ćete oboleti od bolesti koju prati temperatura. Najbolje je da mirujete, ali ne morate ležati ako ne želite. Možda će vam pomoći mlaka kupka, ali pazite da se voda ne ohladi.

Spuštanje temperature. Nije potrebno preduzimati ništa da spustite temperaturu osim ako je viša od 37,8 ˚C ili je teško podnosite. Obucite nešto lako, a ako vam je u krevetu suviše vrućina sklonite pokrivače ili ih zamenite čaršavom.

Oblozi. Možete stavljati hladne, vlažne obloge na čelo, zadnji deo vrata, zglobove šaka i stopala. Ostatak tela neka bude pokriven. Menjajte ovloge kad se zagreju.

Umotavanje tela. Umotavanje tela predstavlja efikasan način snižavanja temperature, ali pazite da je ne snizite previše. Osobu koja ima temperaturu čvrsto zamotajte u hladan, vlažan čaršav i preko toga stavite suv vuneni pokrivač.

Nadoknađivanje tečnosti. Uzimajte dovoljno tečnosti kako biste izbacivali mnogo blede mokraće. Najbolja je voda ili napici sa mnogo vitamina C kao što su sokovi od crne ribizle, pomorandže i limuna.

Lekovito bilje. Pijte čajeve od kore bele vrbe, lipovog cveta, matičnjaka, cveta zove, ehinacee, đumbira ili nane. Može da pomogne i tinktura ehinacee.

Homeopatija
Kod visoke temperature
- Aconitium
- Belladonna

Kod blaže temperature koja se postepeno razvija
- Bryonia
- Gelsemium
- Pulsatilla.

 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » Vase zdravlje » TEMPERATURA
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz