SUBOTA, 2018-05-26
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » DRUSTVO I NAUKA » KOMPJUTERI I OSTALA TEHNIKA » Gugl gradi tajnu laboratoriju vrednu 120 miliona dolara
Gugl gradi tajnu laboratoriju vrednu 120 miliona dolara
adminDate: UTORAK, 2012-02-21, 2:49 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Gugl je u gradu Mauntin Vju u Kaliforniji, gde je sedište kompanije, počeo da gradi novu laboratoriju vrednu 120 miliona dolara. Objekti zaštićeni od uticaja spoljnih radio-talasa koristiće se za testiranje najsavremenijih projekata, kao i za ispitivanje mogućnosti korišćenja retkih gasova.
Kompanija je već predstavila nove koncepte za brend “Android@Home”, koji će omogućiti korisnicima njenih mobilnih telefona da kontrolišu prekidače za svetlo, muzičke sisteme i kućne aparate.

Kako se saznaje, Gugl modifikuje posebnu laboratoriju u sklopu modernog “Project X” plana koja će biti namenjena testiranju “precizne optičke tehnologije”. Osim toga, grade se nove prostorije bez odjeka i sa toplotnom izolacijom za testiranje zvuka i izradu dijagrama zračenja.

Osim laboratorije, Gugl namerava da izgradi i “Iskustveni centar”, sa prostorijama za sastanke i izložbama koje prikazuju istorijat njegovih dostignuća, uglavnom namenjen krupnim klijentima.

Iako najveći deo prihoda kompanije potiče od oglašavanja na pretraživaču, Gugl sve veću zaradu ostvaruje i zahvaljujući resoru “Gugl aps” i planira proizvodnju novog uređaja za kućnu zabavu, koja bi se prodavala pod njenim brendom.

Autor projekta “Iskustveni centar” Endru Bernet uputio je prošle godine pismo upravi grada Mauntin Vju u kome navodi da “Iskustveni centar” neće biti otvoren za javnost na uobičajeni način, te da će moći da ga posete samo grupe odabranih gostiju.

Projekat je sastavni deo plana za obnovu kompleksa površine 75.000 kvadratnih metara.
 
FORUM » DRUSTVO I NAUKA » KOMPJUTERI I OSTALA TEHNIKA » Gugl gradi tajnu laboratoriju vrednu 120 miliona dolara
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz