PETAK, 2024-04-19
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Prirodni lekovi za bradavice
Prirodni lekovi za bradavice
adminDate: PETAK, 2013-03-15, 1:50 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Prirodni lekovi za bradavice:
Već odavno je poznato da se na veruke (bradavice) uspešno utiče keratoliticima tačnije, kremama i mastima koje u sebi sadrže vitamin A. Takođe, rastvori i gelovi koji izazivaju ljuštenje efikasno će otkloniti bradavice. Međutim, postoje i prirodni preparati koji jednako dobro utiču na njih.

Po definiciji, bradavice ili veruke su promene na koži koje nastaju usled delovanja humanog papiloma virusa (HPV) u epidermu kože. HPV izaziva hiperplaziju epitela (uvećanje broja epitelnih ćelija) i različite promene na njima. Same bradavice nisu opasne, ali ako se prošire mogu da uzrokuju ozbiljnije probleme. Osim zvaničnih, medicinskih rešenja postoje i prirodni preparati koji efikasno uklanjaju bradavice a jednako su dobri kao i medicinski.

Gde se obično nalaze bradavice?

Obične bradavice (verrucae vulgares) mogu se pojaviti bilo gde na koži. Najčešće se lokalizuju na mestima pritiska na kožu a to su prsti, laktovi, kolena ili tabani. Često se nalaze ispod nokta i tada su izrazito bolne. Izgledaju kao oštro ograničeni čvorovi čija je površina gruba, mogu biti pravilnog, okruglog ili nepravilnog oblika. Različite su boje – žute, svetlosive, smeđe ili sivocrne. Veličina varira od nekoliko milimetara do otprilike 1 centimetra.
Bradavice se mogu javiti i na delikatnim i osetljivim delovima tela, pa su onda veoma bolne. Ova kožna infekcija zahteva posebnu negu i efektne tretmane kako bi se smanjile šanse ponovnog nastanka.

Kao što rekosmo, postoje i prirodni lekovi za lečenje bradavica. Evo najpopularnijih:

Sok od limuna

Sveži sok od limuna je odličan antioksidans, te se zato koristi u raznim tretmanima – i kao beauty proizvod i kao lek. Protiv bradavica se možete boriti limunovim sokom, i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta; iscedite sok iz jednog svežeg limuna i samo ga nanesite na bradavicu. Pustite da stajati 20 minuta i isperite običnom vodom. Za bolji efekat limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno. Limunska kiselina idealno će neutralizovati kožne izbočine, a rezultate ćete videti već kroz nekoliko nedelja.

Beli luk odlično deluje na sve kožne probleme uključujući i bradavice.
Ima snažan protuvirusni učinak, te u isto vreme deluje antibakterijski. Zato se često koristi pri detoksifikaciji tijela, te za lečenje sličnih tegoba.

Kako se koristi beli luk protiv bradavica?

Jednostavno, izgnječite dva do tri češnja belog luka a kad dobijete glatku smesu premažite njome mesto na kojem se nalazi bradavica i pustite da odstajati tri do četiri sata. Nakon toga isperite luk vodom.
Ovaj postupak treba ponavljati svaki dan dok ne dobijete željene rezultate.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Prirodni lekovi za bradavice
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz