SUBOTA, 2024-04-20
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Kukuruzna svila Prirodno sredstvo za bezbedno mršavljenje
Kukuruzna svila Prirodno sredstvo za bezbedno mršavljenje
adminDate: CETVRTAK, 2012-09-27, 9:05 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Kukuruzna svila
Prirodno sredstvo za bezbedno mršavljenje


Kukuruz, tacnije kukuruzna svila, koja u vreme cvetanja ove biljke visi sa ploda u vidu tananih i svilenkastih vlakana, jeste pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje.

Kukuruz je na našim prostorima veoma rasprostranjena biljka pa zato nije teško ostvariti ovakav vid lecenja gojaznosti. Kao što je gore navedeno, lekoviti deo biljke je kukuruzna svila, koju u lekovite svrhe treba odseci pre oprasivanja i brzo susiti na promaji.

Pored toga sto obezbeđuje efikasno mrsavljenje ako se pije kao caj, kukuruzna svila je i vrlo dobar diuretik, pomaže kod zastoja mokrace. Kukuruzna svila se vec jako dugo koristi kao lekovito sredstvo, i to ne samo u našem narodu. Poznata je po tome da je od zaista velike pomoci kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posledice. Sveža kukuruzna svila u sebi sadrži masno i etericno ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, hlorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalijuma i mangana. Kukuruzna svila je, u obliku caja, jedan od najjacih prirodnih diuretika. Konsumiranjem ovog caja se u toku 24 sata može nekoliko puta povecati kolicina izlucene mokrace, i to bez štetnih posledica, što je narocito bitno kod onih bolesti gde sakupljanje vode ima nepovoljno dejstvo na organizam.


Ova biljka korisna je kao prirodni lek i u lecenju bolesti mokracnih puteva, katara besike, upale bubrega, kamena u bubregu, reume.
Caj od kukuruzne svile

U jednu šolju veoma vrele (ne kljucale) vode potopiti jednu kašikicu kukuruzne svile i staviti da odstoji 5-10 minuta. U toku dana potrebno je popiti najmanje 5 šolja caja u jednakim razmacima od po nekoliko sati. Caj od kukuruzne svile nema štetnih dejistava tako da se može koristiti u dužem vremenskom periodu.
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » ALTERNATIVNA MEDICINA » Kukuruzna svila Prirodno sredstvo za bezbedno mršavljenje
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz