UTORAK, 2024-04-16
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » ZANIMLJIVI TEKSTOVI- DISKUSIJE- discussions, interesting articles » interesantni- zanimljivi tekstovi » Spermatozoidi popravlju raspoloženje
Spermatozoidi popravlju raspoloženje
adminDate: PETAK, 2013-03-15, 2:55 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Da seks popravlja raspoloženje sigurno svi znate, a da li vam je poznato da su i muški spermatozoidi nosioci "hormona sreće"?

Naučnici Državnog univerziteta Njujork dokazali su da se u spermi nalaze hormoni "dobrog raspoloženja" koji u organizam žene dospevaju kroz vaginu, što uslovljava da se žena oseća dobro i zadovoljno, ali su i upozorili da njihovi rezultati ne smeju biti razlog za nebezbedni seks.

"Želim da naglasim da mi ne preporučujemo da partneri ne koriste kondom. Sasvim jasno stavljamo do znanja da će neželjena trudnoća ili bolesti koje se prenose seksualnim kontaktom, uništiti svako zadovoljstvo koje pružaju hormoni iz sperme", naglasio je dr Gordon Galup koji je predvodio tim naučnika i čije je nalaze objavio u naučnom časopisu "Nju sajentist" (New Scientist).

Istraživači su ocenjivali raspoloženje 300 studentkinja koristeći standardna pitanja o njihovom seksualnom životu. Rezultati na skali od 1 do 20 su pokazali da je njih 17 "umereno depresivno" jer imaju i istovetan broj "poena".

Studentkinje čiji partneri nikada nisu koristili kondom dobile su ocenu osam dok su dame koje su povremeno imale seksualne odnose bez kondoma "zaradile" 11,3 poena. Međutim, studentkinje koje potpuno apstiniraju ocenjene su sa 13,5 na skali bodova.

Depresija i loše raspoloženje kod studentkinja čiji partneri povremeno ili nikada ne koriste kondom bila je sve izrazitija što su duže apstinirale.

Naučnici su tragali i za drugim faktorima koji mogu uticati na loše raspoloženje kao što su korišćenje antibebi pilula, učestalost seksualnih odnosa i lični mentalni i fizički sklop, ali su ustanovili da ni jedan od njih ne utiče na nalaze.

Za seksologe i fiziologe rezultati istraživanja nisu potpuno iznenađenje jer je odavno poznato da sperma sadrži nekoliko hormona koji "kontrolišu raspoloženje žene", pored ostalih i testosteron.
 
FORUM » ZANIMLJIVI TEKSTOVI- DISKUSIJE- discussions, interesting articles » interesantni- zanimljivi tekstovi » Spermatozoidi popravlju raspoloženje
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz