SUBOTA, 2020-06-06
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » LECENJE MEDOM » Pčelinji proizvodi prirodni lek za sve tegobe
Pčelinji proizvodi prirodni lek za sve tegobe
adminDate: UTORAK, 2012-10-02, 12:04 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Pčelinji proizvodi prirodni lek za sve tegobe

Lista tegoba koje med i pčelinji proizvodi efikasno leče izuzetno je duga. I uvek važi jedinstveno pravilo, da se med i njegovi proizvodi ne gutaju odmah

Med i pčelinji proizvodi efikasno leče i ublažavaju različite tegobe

LISTA tegoba koje med i pčelinji proizvodi efikasno leče i ublažavaju, izuzetno je duga. I uvek važi jedinstveno pravilo, da se med i njegovi proizvodi ne gutaju odmah pošto se stave u usta, već postepeno otapaju u ustima ili piju rastvoreni u toploj vodi, čaju ili mleku, uz obavezno korišćenje drvene ili plastične kašike.

Angina, upala usne duplje i desni

Kašičicu meda uzimajte na svaka tri sata i u ležećem položaju polako ga otapajte u ustima. U ove svrhe može da posluži i med u saću ili med sa voštanim poklopcima, koji bi trebalo žvakati više puta u toku dana. Efikasno je i ispiranje grla i ispijanje propolisa u pola čaše vode u koji je dodato 15 do 20 kapi 20-procentnog alkoholnog rastvora. Poželjno je i da se žvaće čist propolis, kada god se ukaže prilika.

Aritmija srca, angina pektoris, ateroskleroza

Uzima se tri puta dnevno pre jela kašika meda rastvorena u toploj vodi ili čaju. Može da se uzima, takođe, tri puta dnevno kašičica mešavine meda, polenovog praha i matičnog mleča uz lagano otapanje u ustima.

Zapaljenje i hipertrofija (uvećanje) prostate

Uzima se tri do četiri puta dnevno kašičica mešavine meda i polena sa 20 kapi 20-procentnog alkoholnog rastvora propolisa. Ili, kašičicu polenovog praha razmućenog u toploj vodi, odnosno mešavinu meda i polena u čaši tople vode, jedanput do dva puta dnevno.

Akne, ekcemi, gljivična oboljenja kože

Koriste se medne maske 60 minuta dnevno 15 dana uzastopno, a može i 20-procentni alkoholni rastvor propolisa koji se stavlja lokalno na promenjena mesta na koži. Preporučuje se i uzimanje po jedne kašike meda tri puta dnevno, pre jela. Obolela mesta na koži mogu da se mažu i propolis mašću.

PMS tegoba

Tri puta dnevno, jedan sat pre jela, uzima se kašičica mešavine meda, polena, matičnog mleča, ekstrakta propolisa i meda u saću. Pre nego što se proguta, mešavina bi trebalo da se drži u ustima dok se ne otopi.

Malaksalost, anemija, smanjen apetit

Pre jela tri puta dnevno se uzima jedna kašičica preparata sačinjenog od meda, polenovog praha i matičnog mleča. Takođe, tri puta dnevno može da se konzumira i jedna kašičica mešavine meda i zelenih plodova oraha.

Nervna napetost i psihičke traume

Nekoliko puta pre jela uzima se kašika meda, rastvorenog u toploj vodi, čaju ili mleku. Ili se, takođe, po tri puta dnevno, jedan čas pre jela, uzima kašičicu polenovog praha razmućenog u toploj vodi ili čaju. Ili, tri puta dnevno po kašičica mešavine meda, polena i matičnog mleča.

Obloge

Kod reumatskih oboljenja, išijasa ili zapaljenja zglobova, takođe su delotvorne obloge od pčelinjih proizvoda. Oblogu čini vosak i čist propolis u srazmeri četiri prema jedan. Ovako spremljen, stavlja se lokalno na bolno mesto.

Izvor: Novosti
 
FORUM » LEPOTA I ZDRAVLJE » LECENJE MEDOM » Pčelinji proizvodi prirodni lek za sve tegobe
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz