SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Pišinger torta
adminDate: PETAK, 2010-08-20, 7:32 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Sastav:
1 veće oblande

Krem:
4 cela jaja
2 žumanca
300 g šećera
150 g čokolade
300 g maslaca
sok od pola limuna

Čokoladna glazura:

3 kašike vode
2 kašičice šećera
100 g čokolade
80 g maslaca

Način pripreme

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu kuvati na pari, kad se smesa počne zgušnjavati, skinuti je sa šporeta i ostaviti da se hladi.

U posebnom sudu penasto umutiti maslac i dodati mu ohlađenu kremu i limunov sok. Dobijenom kremom premazivati oblatne slažući jednu na drugu. Kad je sve namazano kremom preko staviti dasku ili teže knjige i ostaviti nekoliko sati, a zatim staviti u frižider.

Nakon hlađenja preliti sa glazurom od čokolade i seći na režnjeve ili na kocke.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz