Sastav Za patišpanj:
13 belanaca
8 žumanaca
10 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
7 kašika brašna
prašak za pecivo
Za krem:
5 dl mleka
5 žumanaca
16 kašika šećera
7 kašika brašna
250 g maslaca
200 g prah šećera
300 g mlevenih oraha
pola morskog oraščića
Način pripreme
Umutite čvrst sneg od belanaca uz neprestano dodavanje šećera. Potom ubacite i žumanca i mutite dok ne postane penasto, onda sipajte mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo, promešajte kašikom i pecite u dva dela u podmazanom plehu.
Za to vreme skuvajte krem na sledeći način: posebno pomešajte žumanca i brašno pa lagano dodajte u vrelo mleko u kojem ste prethodno rastopili 16 kašika šećera. Zatim umutite maslac s prah šećerom, pa sjedinite s kremom.
Na kraju dodajte mlevene orahe i narendan oraščić, ujednačite masu i filujte kore.