SREDA, 2024-12-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Minjon torta
adminDate: PETAK, 2010-08-20, 7:34 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Sastav

8 jaja,
8 kašika šećera
kašika kakaoa,
8 kašika brašna
prašak za pecivo

Za preliv:
8 kašika šećera,
1 dl vode

Za fil:
2 pudinga od čokolade, 6 dl mleka
250 g margarina, malo ruma
2 kesice šlaga, kesica želatina
Za glazuru: 100 g čokolade, 20 g margarina

Način pripreme

Žumanca umutite penasto sa šećerom pa dodajte kakao, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Masu sipajte u podmazanu, brašnom posutu tepsiju i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Kad se ohladi, isecite je na dve kore – tako da donja bude deblja od gornje.
Od vode i šećera skuvajte sirup, pa time poprskajte donju koru. Za krem skuvajte puding prema uputstvu.

Pošto se ohladi, dodajte mu rum i pomešajte ga sa umućenim margarinom. Tim filom nafilujte donju koru.
Želatin prelijte s nekoliko kašika hladne vode, ostavite da nabubri, pa na laganoj vatri mešajte dok se ne otopi vodeći računa da ne provri.

Ostavite ga da se malo ohladi, pa umešajte u umućen šlag i premažite preko krema, na šlag stavite drugu koru i prelijte je čokoladnom glazurom pripremljenom od otopljene čokolade i margarina.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz