PETAK, 2024-11-15
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Torta Sahara
adminDate: PETAK, 2010-08-20, 7:34 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
PORUKA: 1384
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Sastav

pakovanje velikih oblandi
4 vrste pekmeza ili džema
400 gr šećera
200 gr mlevenih oraha

Za fil:
12 žumanaca
300 gr šećera
250 gr žele bombona
2 kašike brašna
šoljica vode
500 gr margarina ili maslaca
2 kašike šećera u prahu

Način pripreme

Ulupajte belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i na kraju umešajte mlevene orahe. Uzmite 4 velike oblande pa svakoj hrapavu stranu premažite drugom vrstom pekmeza.

Zatim preko pekmeza stavite sneg od belanaca, i svaku koru, jednu po jednu, stavljajte u zagrejanu rernu da se suše 15 – 20 minuta na 150 stepeni.

Za fil pomešajte brašno sa šećerom, dodajte šoljicu vode i 12 žumanaca. Mutite dalje, pa stavite na paru i kuvajte – dok se ne zgusne. Posebno penasto umutite margarin ili maslac sa šećerom u prahu, pa dodajte krem od žumanaca i 200 gr iseckanih žele bombona. Koru po koru premažite kremom i slažite jednu na drugu.

Na kraju stavite petu koru, pa i nju premažite ostatkom kreme. Pospite preostalim seckanim žele bombonama i seckanim orasima.

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

vrelo.ucoz.com
Create a free website with uCoz